Quantcast

Кутев: БСП няма да прости на Първанов

Последна промяна на 14 януари 2014 в 08:06 6349 31

Снимка Антон Кутев

Партията няма да прости на Георги Първанов, а намеренията му да представи алтернативна листа за евроизборите ще бъдат разчетени като опит за разцепление на БСП.

Такова мнение изрази пред „Нова телевизия“ депутатът на „Коалиция за България“ Антон Кутев.

Той е категоричен, че инициативата на Калфин и Първанов е опит да се нанесе удар по цялостта на БСП. По думите му партията няма да прости на отцепниците. Според Кутев в момента, в който Първанов извади алтернативна листа за евровота, това автоматично ще го изключи от редиците на „Позитано“ 20.

Кутев е категоричен още, че дори президентът и приближените му да изкарат паралелна листа, тя няма да има особен успех и ще реализира не повече от 2-3% подкрепа. Социалистът обаче подчерта, че тези проценти ще бъдат откъснати директно от БСП и това ще работи в полза на Бойко Борисов. Кутев дори намекна, че е възможна договорка между лидера на ГЕРБ и Първанов.

„Надявам се, че Първанов ще смени посоката. Регистрирането в отделна листа и обявяването на паралелен проект, е огромна грешка. (...) За мен голямата, тежката дума от последните дни е „предателство“, коментира Кутев.

През целия разговор социалистът не спираше да повтаря, че говори от свое име и от името на редовите членове на партията, а не от гледна точка на ръководството. По думите на Кутев доскоро лидерът Станишев е бил готов да издигне като водач на евролистата си Ивайло Калфин. Според Антон Кутев ръководството дори е било „твърде либерално“.

"Tова, което правят Първанов и Калфин, е чисто предателство към БСП. Калфин беше глезеното дете на БСП", посочи депутатът.

Попитан защо от „Позитано“ 20 още не са излезли с позиция около скандала с „Атака“ на Летище Варна, Антон Кутев отговори, че БСП не е закъсняла с изявлението си по този въпрос. Той коментира, че Волен Сидеров „не е станал от вчера такъв“ и че ако се стигне до гласуване, ще подкрепи падането на имунитета на атакиста.

Антон Кутев обясни още, че БСП не се страхува от избори, защото настоящите изследвания показват, че тя ще бъде победител. Необичайното в случая бе, че сам Кутев заговори за предсрочни избори, без да бъде провокиран от водещите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2014 в 15:57

Искам го тоя за министър на няма значение-може без портфейл ама от сутрин до вечер да ни разказва " как се носи на талази социален социализъм, комунизъм, спинонизъм и т.н.

14.01 2014 в 14:33

нека си се самоизяждат милиционерските курви. а кутев и за курва не става щото сфинктера му е толкова широк, че може да го ползват за гараж за камиони.

14.01 2014 в 14:08

Кутев отново лъже, имайки ни за безпаметни.

Калфин "предава" БСП за 3-ти път. Първия път със Лупи Томов създават евролевицата, втория път с Гоце създават АБВ. Айде сега питайте партийните си вождове защо 2 пъти го връщат обратно в БСП, че чак кандидат-президент го направиха, шеф на парламентарната група в европарламента. Нали БСП не прощаваше на предателите?! А Калфин 2 пъти ги изпързаля и му простиха, че го и наградиха. Сигурно догодина пак ще му простят.

14.01 2014 в 13:53

Съгласна съм с Петко,както винаги и този път става дума за пари. Но все пак тази партия има не само значителен твърд електорат,а и резерви сред колебаещите се, които при някои условия биха гласували за нея. Затова е важно кой ще я управлява и най-добре за България ще бъде да се появи трето крило. Надявам се това да бъдат млади хора, които да не следват нито Станишев, нито Първанов. Звучи абстрактно, но сега е времето. Както казва народът - двама се карат, третият печели - Дано.

14.01 2014 в 13:28

Всъщност - борбата не е нито на политическа, нито на идейна основа. Борбата е икономическа - явно в този си вид управлението не е изгодно за фирмите около Първанов и ще се опитат, чрез това "разцепление" да си върнат позициите. Същото нещо се е случвало на местно ниво няколко пъти през годините и винаги резултата е, че накрая се прегръщат и си прощават. Първанов още от лятото, чрез съветника си Николай Слатински пускаше тук-там "пробни или предупредителни изстрели", но явно не са му обърнали много внимание и затова сега "стреля директно".

14.01 2014 в 12:53

БСП няма да се разцепи никога,защото:1.в малките градове и села се е бетонирала и чрез местните олигарси " държи и" хляба и ножа " и който е инакомислещ ,а няма сигурен свой бизнес умира автоматично.2.на висше ниво парите ,които решават задкулисно" големите работи" се управляват от най-мракобесните и готови на всичко хардкомунисти.3.чрез досиета,подслушвания и възможността да се фабрикуват компромати възпират ентусиастите4страхливото ,инерционно и егоистично поведение на средните по доход социалисти,които не виждат смисъл да променят нищо,защото нямат властови амбиции и са материално добре.5.всички членове на партията са приели факта,че ще живеем в капиталистическо общество ,като капиталите ,след като са в техни ръце не е нужно да се преразпределят;т.е. единството гарантира трайното благополучие на тях и наследниците им.така ,че ходът на Първанов е на база на огромните грешки на Станишев да си върне партията.стаднит инстинкт в БСП няма да му попречи.ако ли не всичко ще си остане по старо му.

14.01 2014 в 12:21

DR.OPorno-tochkov pipna socialisticheski spin!

14.01 2014 в 12:02

Поля сама направи смешни целата шайка герберски тролчета.

14.01 2014 в 11:55

Торо, хич ми дреме за БСП. Аз съм от тези, които Калфин предаде навремето и поради тази причина знам колко малко социалдемократи ще му повярват в добрите намерения. Но пък и изобщо не съм съгласна с това, че Първанов, Калфин и Петков се опитват да спасят нещо от БСП. Опитват се да спасят собствените си интереси в политиката и това е толкова видно, че и слепец би го забелязал.
И понеже не разбра какво исках да кажа с Иисус Навин и Ханаан, да ти го река по друг начин. Със стари к**ви нов бардак не се прави. Та и тия няма да го направят. Това е. Ще трябва да си се извървят всичките 40 години през пустинята, пък тогава може и да се види обетованата земя.

14.01 2014 в 11:23

Щом поля е тук, съм спокоен за бъдещето на Партията. Демек, ще изчезне партията яко тат нощний... Защото убиеца (ще ви го издам сега, а не в края на романа ) е серГЕЙ.

И Първанов, Калфин, Румен Петков, Дончева се опитват да спасят каквото е останало. Не съм им фен, но ако говорим за спасяване на бсп - това са хората, които имат сравнително най -малко изцепки. В сравнение със серГЕЯ, естествено.

Общото между двете групи в бсп, поля, е толкова, колкото имат общо Исус Навин и Ханаан. Цитирай Капиталът на маркс, и може би няма да допускаш такива елементарни грешки.

И още нещо. Да, Бойко пусна серГЕЯ по пързалката на шейна без спирачки. А края е след следващият завой...