Кутев: БСП няма да прости на Първанов

Юлиан Христов 14 януари 2014 в 08:06 7151 31

Снимка Антон Кутев

Партията няма да прости на Георги Първанов, а намеренията му да представи алтернативна листа за евроизборите ще бъдат разчетени като опит за разцепление на БСП.

Такова мнение изрази пред „Нова телевизия“ депутатът на „Коалиция за България“ Антон Кутев.

Той е категоричен, че инициативата на Калфин и Първанов е опит да се нанесе удар по цялостта на БСП. По думите му партията няма да прости на отцепниците. Според Кутев в момента, в който Първанов извади алтернативна листа за евровота, това автоматично ще го изключи от редиците на „Позитано“ 20.

Кутев е категоричен още, че дори президентът и приближените му да изкарат паралелна листа, тя няма да има особен успех и ще реализира не повече от 2-3% подкрепа. Социалистът обаче подчерта, че тези проценти ще бъдат откъснати директно от БСП и това ще работи в полза на Бойко Борисов. Кутев дори намекна, че е възможна договорка между лидера на ГЕРБ и Първанов.

„Надявам се, че Първанов ще смени посоката. Регистрирането в отделна листа и обявяването на паралелен проект, е огромна грешка. (...) За мен голямата, тежката дума от последните дни е „предателство“, коментира Кутев.

През целия разговор социалистът не спираше да повтаря, че говори от свое име и от името на редовите членове на партията, а не от гледна точка на ръководството. По думите на Кутев доскоро лидерът Станишев е бил готов да издигне като водач на евролистата си Ивайло Калфин. Според Антон Кутев ръководството дори е било „твърде либерално“.

"Tова, което правят Първанов и Калфин, е чисто предателство към БСП. Калфин беше глезеното дете на БСП", посочи депутатът.

Попитан защо от „Позитано“ 20 още не са излезли с позиция около скандала с „Атака“ на Летище Варна, Антон Кутев отговори, че БСП не е закъсняла с изявлението си по този въпрос. Той коментира, че Волен Сидеров „не е станал от вчера такъв“ и че ако се стигне до гласуване, ще подкрепи падането на имунитета на атакиста.

Антон Кутев обясни още, че БСП не се страхува от избори, защото настоящите изследвания показват, че тя ще бъде победител. Необичайното в случая бе, че сам Кутев заговори за предсрочни избори, без да бъде провокиран от водещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!