Кунева призова ДСБ да преосмислят решението за отказ от властта

OFFNews 10 януари 2016 в 19:10 5718 8

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Лидерът на "Движение България на гражданите", част от Реформаторския блок, Меглена Кунева призова в ДСБ да преосмислят решението си за излизане в опозиция.

Това решение бе обявено от лидера на ДСБ Радан Кънев в знак на солидарност с подалия оставка правосъден министър Христо Иванов. Той напусна правителството заради отхвърлената съдебна реформа от Народното събрание.

Кунева призова партньорите си да размислят чрез интервю за БНР.

"Мисля, че ръководството на ДСБ е осъзнало, че това поведение беше грешка и ще направи стъпки, за да може да коригира положението", коментира Кунева.

Като грешка определи решението на Кънев за излизане в опозиция и друг представител на ДБГ - Даниел Вълчев, който по-рано даде интервю за bTV.

Кунева допълни, че не харесва ситуацията, в която единият съпредседател на парламентарната група на реформаторите - Радан Кънев, играел ролята на изразител на "радикалното добро", а другият - Найден Зеленогорски от ДБГ, оставал да брани мнозинството, което държи управлението на страната в кондиция.

Меглена Кунева изрази увереност, че ДСБ ще одобрят формулираните от партията й предложения за анекс към коалиционното споразумение за управлението. 

Радан Кънев обаче много пъти заяви, че няма никакво намерение да отстъпва от позицията си да бъде в опозиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!