Крум Зарков се срещна с новия посланик на САЩ Кенет Мертен

OFFNews 11 май 2023 в 18:25 975 1

Крум Зарков и Кенет Мертен

Снимка Министерство на правосъдието/пресцентър

Крум Зарков и Кенет Мертен

Министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с новия посланик на САЩ у нас Кенет Мертен, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

Зарков е подчертал отличните отношения между двете страни и е изразил увереност, че България и САЩ ще продължат традиционно добрия диалог и сътрудничеството във взаимен интерес.

Основни акценти са били подготвените от Министерството на правосъдието и внесени от правителството в 49-я парламент законопроекти.

Подчертано е, че от приемането им в огромна степен зависи изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост и приемането на България в Шенген, включително проектът, регламентиращ механизъм за разследване на главния прокурор.

Обсъдена е и реформата в КПКОНП.

Зарков е отбелязал, че Министерството на правосъдието е изработило и промени в НК, с които се предлага създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление. 

Министърът е отбелязал и  голямото значение, което правителството отдава на участието на страната ни в Срещата на върха за демокрация, както и организираната от България регионална конференция на тема „Антикорупция и националната сигурност“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

1

DARTH VADER

11.05 2023 в 21:40

Знаех си,че от там ще почне новият посланик...

От Авгиевите обори на т.нар.правосъдие;)))

Желая му успех,защото нещата са адски затлачени,от корена-до върха...

Но знам,че американците имат ноу-хау за заплетени ситуации;)))
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика