Крум Зарков: Имам един апартамент с ипотечен кредит, ще го изплащам до 2039 г.

OFFNews Последна промяна на 11 април 2019 в 16:23 6159 1

Вярвам, че когато те питат трябва просто да отговориш. Още повече, когато няма какво да криеш. Та питат ме цял ден за единственото недвижимо имущество, което притежавам. Апартамента съм придобил през 2015г., година преди да влеза в политиката с избора си за член на Изпълнителното бюро на БСП. В този апартамент живея със семейството си. Друг нямам. 

Това написа депутатът от БСП Крум Зарков във фейсбук по повод проверката, която Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП по публикации в медиите относно произхода на средства за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител Крум Зарков. 

За имота и парите си Зарков обяснява още: 

Закупен е за 155 000 евро, а е намерен през обява в интернет. В нотариалния акт е записана точно сумата, за която съм се споразумял с предишния собственик. Нито стотинка повече или по-малко. Цената излиза малко повече от 1100 евро на квадрат, каквито са пазарните цени към онзи момент и съответстват на доста окаяното състояние на сградата.

Парите са всичките мои и на съпругата ми спестявания, плюс спестяванията на нейните и моите родители. Освен тях взехме ипотечен кредит на стойност 65 000 евро. Ще изплащаме този кредит още 20 години, тъй че апартаментът ще е напълно наш към 2039 г.

Имам и една кола. Купена също преди 2016г. На 8-9 години е вече.

Нямам сметки за деклариране, защото по закон на деклариране подлежат само тези над 10 000 лв. Всичките си сметки да сметна заедно, не мога да ги докарам до толкова. Нямам проблем да се вдигне банковата ми тайна, тъй като по нея има само движение на заплати. 

Доходи, извън трудовите, практически не съм имал. Това са моите отговори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

11.04 2019 в 18:45

Внучето на ген. Кацамунски, още малко бедняк ще се изкара.
Интересно как е платил частта кеш 90хил евро от спестявания с жена му, като тогава още не е имал трудов стаж.