Красимир Вълчев за Николай Денков: Без собствено мнение, кукла на конци, провали се във всичко

Лицемерно развяваше знамето на деполитизация на образованието, докато правеше политически назначения и търгуваше училищни земи срещу подкрепа за изборите - възмущава се бившият министър на образованието

Александра Маркарян 30 май 2023 в 14:39 19250 12

Красимир Вълчев

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Красимир Вълчев

Остър коментар по адрес на номинирания от ПП за министър-председател акад. Николай Денков направи Красимир Вълчев - бивш министър на образованието, бивш председател на комисията по образование в Народното събрание и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС, работил с Денков в МОН.

"Денков няма качества да бъде министър-председател. Личностни, професионални, морални. Има безспорни научни постижения и качества, но няма качества на управленец и държавник - пише Вълчев. - Липсва му лидерство, отговорност и решителност да отстоява каквито ѝ да е ценности."

Номинираният за премиер Николай Денков приема мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Вълчев коментира разпространения от Радостин Василев запис от заседание на националния съвет на "Продължаваме промяната" на 21 май с думите:

"От записа се чу, че му липсват и морални качества. По-благовидното лице, готово да изпълнява болшевистките и разрушителни политики на “промяната”. 

Човек без собствено мнение. Номиниран, за да бъде кукла на конци на Асен Василев."

Поведението на Денков като министър в МОН Вълчев определя така:

"Като министър на образованието и науката демонстрира предимно арогантност и лицемерие. Провали се във всичко, с което за захвана. Заради неумението си да чува различни гласове и да работи с хора.

Лицемерно развяваше знамето на деполитизация на образованието, докато правеше политически назначения и търгуваше училищни земи срещу подкрепа за изборите.

Системата на образованието го изпрати с колективна въздишка на облекчение. Последните дни десетки хора от системата ми се обадиха и писаха с молба да не го подкрепяме и допускаме до каквато и да е управленска позиция".

Според Вълчев предложената от Денков за министър на образованието Генка Петрова е "доказателство за безотговорното му отношение към системата. Основното ѝ качество е, че е близка до Денков - участвала е в най-много проекти във фармацията с него. Липсва ѝ управленски капацитет. Няма и мисия да работи за образованието. Но явно се е “подписала с кръвта” си, че ще назначава “наши хора”.

Жалко, защото образованието е тема, по която можем водим смислен и позитивен разговор и да търсим общи решения. И система, в която има много достойни хора за министри", завършва Красимир Вълчев.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  205

  12

  REXX

  01.06 2023 в 00:09

  Точно пък тоя гербаджийски молец ще ми обяснява как Денков бил кукла на конци.

  805

  11

  cdk23

  31.05 2023 в 18:16

  Този световно не известен "професор", не се отличава много от другите прости не професори, но в ОПГ на мутрата е така.

  4638

  10

  Того

  31.05 2023 в 09:36

  Баце, ако иска да отърве кожата да забрани на главанаци като тоя и като хасковския хаирсъзин да се изказват публично.

  528

  9

  user4eto

  31.05 2023 в 09:01

  Следващият активиран.

  705

  8

  Деспин Митрев

  30.05 2023 в 18:54

  акад. Денков критикуван от ? Оня пичага няма ценз ли? нещо д-р поне отпред ... дипломиран инженер :) Спомням си навремето ректора на СУ беше казал - не може един асистент да заповяда на ректора!

  1000

  7

  PaulPierce

  30.05 2023 в 18:43

  а този Вълчев какво постигна? учителски заплати 500 лв и данък частни уроци за всеки нормален

  1730

  6

  Ivan

  30.05 2023 в 18:27

  Г-н Вълчев,
  Оценка на проф. Н.Денков е прието да дават равни или по-високо стоящи от него в областта. Това е приетата практика в науката. Що се отнася до политическите му възможности, в смисъл "Пре...би другарчето си!" като човек на науката проф. Денков не е усвоил принципа още от малък. В тази връзка, г-н Вълчев бихте ли коментирали поведението и действията на министъра на образованието с никнейм Дани бой, също Вълчев, царедворец, адвокатин, декан и неуспял брокер на имоти на БАН преди години, моля!

  7625

  5

  Trabajo

  30.05 2023 в 15:44

  Чудесно подбраният момент за споделянето на това тъй искрено и лично мнение, дава доста храна за размисъл.

  -240

  4

  редовно четящ

  30.05 2023 в 15:41

  Герберастията няма други достойнства, освен кражбите и плюенето. Този индивид с какво се е доказал, освен с лоялността си към гербомафията?

  80

  3

  230 млрд баксов

  30.05 2023 в 15:26

  ха хааа герберунгелите заговориха за морал....смех и потрес
   
  X

  Ивайло Калфин: Българската политика е като мафиотски филм