Красимир Вълчев: Тъщата на брата на депутат от ПП оглави образователното управление в Стара Загора

Нямам връзка с Продължаваме промяната, работя в РУО от 2009 г., отрича Милена Йолдова

Александра Маркарян 05 май 2022 в 11:51 3807 2

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Красимир Вълчев

Милена Йолдова-Стоянова e назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора, съобщи БНР, като се позова на потвърждение от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Титулярката Татяна Димитрова бе осводбодена на 3 май 2022 г. заради дисциплинарни нарушения. Пред Радио Стара Загора тя обясни, че отстраняването ù е свързано с извършени проверки през януари и във връзка с допуснати нарушения на директори на училища. Според МОН тя не е упражнила контрол върху директорите по отношение организацията и контрола на учебния процес в училищата.

Милена Йолдова-Стоянова е тъщата на брата на народния представител от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски, написа по този повод във Фейсбук бившият министър на образованието Красимир Вълчев, сега депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по образованието. Вълчев е избран за депутат от Стара Загора.

"След “успешното” налагане на почтеността във всички сфери на обществено-икономическия ни живот, продължава и деполитизацията на образованието", отбелязва той във Фейсбук.

Потърсихме г-жа Йолдова и тя отрече да има нещо общо с "Продължаваме промяната" и да е тъща на брата на Радослав Рибарски - Атанас. Работя в РУО-Стара Загора от 2009 г., от пет години съм началник отдел и винаги при отсъствия на титулярката съм я замествала, посочи тя.

Дъщерята на Йолдова и Атанас Рибарски живеят заедно на семейни начала, в ЕСГРАОН има доказателства за това - коментира пред OFFNews Вълчев. Детето им е припознато от Рибарски и носи неговата фамилия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

нещото

14.06 2022 в 21:46

А Вас как Ви напрабиха министър- НА КОНКУРС ЛИ СЕ ЯВИХТЕ

2099

1

Mateevk

05.05 2022 в 12:03

Какви доказателства! Снимки от спалнята им с нощно шкафче с кондоми или нещо друго?
 
X

Да помогнем на украинските деца!