Красимир Вълчев: От над 10 000 в Марица Изток ще останат 500 на работа

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2021 в 13:51 947 0

Ние вече 6 месеца сме извън държавното управление и се видя управлението на нашите опоненти. Ние сме в серия, бих казал каскада от кризи - ценова, инфраструктурна, политическа. Това заяви бившият министър на образованието Красимир Вълчев, който е водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Стара Загора.

Според него основната криза у нас е именно политическата и неспособността на партиите, заявили се като партии на промяната, да съставят правителство и да формират управленско мнозинство. 

"Тези партии трупаха политически ресурс основно с негативно, анти ГЕРБ говорене, инвестираха в омраза. Самозвани демократи говореха само срещу ГЕРБ, а когато спрат да говорят срещу ГЕРБ се вижда, че няма какво друго да кажат. Затова и в изминалите две Народни събрания не се проведе нито един смислен разговор", каза Вълчев.

Той определи здравния министър Стойчо Кацаров като "абсолютно неадекватен", а вината била на човека, който го е назначил - президентът Румен Радев.

"Очакваме избори, които отново да се правят с репресии срещу ГЕРБ, срещу всички поддръжници, членове на ГЕРБ, но ние сме готови за това. Ние не сме безгрешни, но се видя, че няма алтернатива. Отпушени са в момента контрабандните канали, концесионирани са митниците, хвалят се с увеличена събираемост на приходите, която се дължи само и единствено на инфлацията", каза водачът на старозагорската листа на ГЕРБ.

Според Вълчев действията на служебното правителство са пагубни за енергетиката и специално за комплекса "Марица Изток". 

"Ярък пример е планът за възстановяване и устойчивост, за който също се оправдават с ГЕРБ. В енергетиката са направили възможно най-лошото - лобистко и пагубно особено за Марица Изток. Хвърлянето на прах в очите с датите, които уж преговаряли и договаряли с ЕК - 2038 и 2040 година, е опит да се излъжат работещите в комплекса. Това което се предлага реално е закриването му като произвеждащ енергия от въглища от 2026 г.", каза Вълчев.

Според него вариантът за изграждане на газова централа е най-лошият и от над 10 000 заети ще останат най-много 500.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови