Красимир Каракачанов заяви готовност за оставка и нарече протеста ''сбор''. После се поправи

OFFNews 22 септември 2020 в 12:11 8048 5

Снимка БТА/Бисер Тодоров

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви за експертен кабинет в коментар във Фейсбук. Също там той нарече продължаващите 76-и ден протести "сбор" и написа, че е готов да се оттегли.

Впоследствие обаче сам редактира позицията си и "сборът" например стана "сбор от партии". В първия текст пишеше:

"Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия".

Пак там Каракачанов призова политиците да не използват празника за партийната пропаганда.

"Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието", напомня той и допълва, че 22 септември трябва да ни напомня да не злепоставяме страната си навън.

"Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем", пише Каракачанов.

Според него важните проблеми са "дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава".

"Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано - пише той. - Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни.

Редактирания вариант вижте тук.

В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за...

Публикувахте от Красимир Каракачанов в Понеделник, 21 септември 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

6

Краси

22.09 2020 в 14:19

И още малко:
4. Пенсиите няма да се вдигнат от вашите популистки напъни, а когато започнат да се крадат по-малко от 10 милиарда годишно и това доведе до икономически ръст, т.е. започнем да печелим повече и да плащаме по-големи осигуровки.
5. Демографската криза също няма да я преборите вие с популистките си брътвежи, а милионите, които се махнаха от България, защото се гнусят от вас, когато се завърнат в една държава, в която ще имат перспектива за развитие, добро образование за децата си. и приятен живот.
Хайде да послушате 60 % от българските избиратели, които искат предсрочни избори, и да се махнете, за се разреши тази безсмислена криза.
Преди вас успяха да го направят и БСП през 1997, и Орешарски през 2014 г. Какво сте се запънали като магаре на мост? Не искаме повече да ни дърпате назад.

11719

5

Краси

22.09 2020 в 14:10

Бай Шкембо, какъв експертен кабинет ти се е присънил? Подайте си оставката и президентът ще състави точно такъв кабинет, след което ще се проведат, надявам се, честни избори и ще се види кой ще управлява. Ако не искате, карайте с протести до изборите - от това рейтингът ви няма да се вдигне по никакъв начин.
Още няколко забележки по излиянието:
1. Не е реваншизъм да търсиш отговорност от тези, които са крали пари с пълни шепи, продавали са българско гражданство на мафиоти и са вършили още какви ли не мизерии. Ние му казваме правосъдие - да ги пратим, където им е мястото.
2. Вие черните България навън, не ние. Такива като мене и колегите ми си скъсваме задниците от десетки години, за да създадем положителен имидж на държавата си, а тъпунгери и лайнари като Борисов, тебе и Валери унищожавате труда ни с няколко снимки, записи и публикации в чуждата преса.
3. Не само ДПС купува гласове, ГЕРБ стои начело в този спорт.
Хайде до довечера :)

705

2

order

22.09 2020 в 12:23

Ама добре бре...ПРЕЗИДЕНТА ще направи експертен кабинет ама НАРОДА ви казва първо: ОСТАВКА НА БАЙ ТУЛУП И ИНСТРУМЕНТА КАСКЕТ КАРЕНИН с незабавни честни избори веднага.... кво неясно има!!!!

3232

1

tarabata

22.09 2020 в 12:14

ЧАКАМЕ ОТГОВОРИ ЗА ШКАФЧЕТО, ЗАПИСИТЕ, БАРцЕЛОНА И ОСТАНАЛИТЕ 26 ВЪПРОСА ОТ ЕС!!!