Кръпката на пътя, където стана катастрофата с джип на НСО, била по план

OFFNews 22 май 2024 в 08:07 2720 2

Снимка

Асфалтирането на участъка край Аксаково, където стана катастрофата с джип на НСО с Кирил Петков в него, е било възложено от областното пътно управление на Варна на 7 май, заяви инж. Методи Иванов, представител на фирмата изпълнител, по БНТ. 

"Като изпълнители по договор за поддръжка получаваме писмени възтгалания от АПИ и в частност ОПУ Варна. Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер от 2 май, но с оглед на великденските празници започнахме действия по възлагането от 8 май. Направен е график по дни и по дати", обясни Иванов.

Фирмата не е получила информация и указание от ОПУ Варна да прекрати дейностите след катастрофата. Също така не са били уведомени, че на мястото текат следствени действия, каза още той. Кръпката е направена в събота и неделя по установен график. 

Катастрофата, при която загина шофьорът на другата кола, стана на 16 май. Вчера премиерът Димитър Главчев възложи проверка на ДАНС по случая.  

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    22553

    2

    dolivo

    22.05 2024 в 10:08

    резил и трагедия

    145

    1

    Джендо Джедев

    22.05 2024 в 09:23

    Й@бем ти и следствените действия, които една седмица не могат да преценят кой е крив и една кръпка може да ги обърка. Типично за оядените тулупи по службите. Сигурно са забравили да определят точния цвят на асфалта, та кръпката им пречи и им проваля всичко. Интересно дали са били затворили целия участък за движение и дали е бил ограден. Щото така се прави когато на едно място има евентуален доказателствен материал. А не се писка, че била сложена кръпка.

    Конспираторите, я кажете тия от пътното дали имат машина на времето... :D
     
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите