Край на Европредседателството ни. Австрия е на ход

Повече от 35 000 делегати са посетили страната ни през последните 6 месеца

OFFNews 27 юни 2018 в 20:16 4264 3

Снимка eu2018bg.bg

Като миг отминаха тези 180 дни, в които България имаше честта да председателства Съвета на ЕС. Днес можем да кажем – мисията ни беше изпълнена успешно! Благодаря, България! Пожелавам успех на Австрия! Ще продължаваме да работим заедно.

С тези думи министър Лиляна Павлова се обърна към гостите на официалното закриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в Зала 1 на НДК.

Приветствие към гостите поднесоха също министърът на културата Боил Банов и държавният секретар във Федералното министерство на вътрешните работи на Австрия Каролине Едщадлер.

За заключителния концерт тази вечер в Дома на Българското председателство пристигнаха министри, народни представители, дипломати, представители на вероизповеданията.

С концерта под звуците на известния австрийски композитор Густав Малер и под ръководството на гениалния маестро Емил Табаков, с участието на над 400 български и австрийски изпълнители на така наречената „Симфония на хилядата“, тази вечер символично предаваме Българското председателството на Австрия, каза Павлова.

Тя също така подчерта, че в продължение на 6 месеца българската реч "звучеше тук, в България, в София, в дома на Българското председателство."

Звучеше и в Брюксел. Българската реч е нашият капитал, с който се гордеем. С българската азбука допринасяме за културното многообразие на Европа, заяви Павлова.

По-рано днес, по време на отчетната дискусия по повод края на шестте месеца, през които България ръководи работата на Съвета на ЕС, Павлова представи следните данни: по време на Председателството проведохме 284 събития, 35 000 делегати посетиха страната. 2000 души се грижиха за сигурността и логистиката. 1550 експерти ръководиха заседанията у нас и в Брюксел.

Близо 4 000 чуждестранни медии отразяваха дейността на Българското председателство и изпращаха кореспонденти за различните събития.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

27.06 2018 в 22:16

А сега вече ще мога ли да си купя цигари набързо, или пак ще чакам половин час госпожата да пазарува в кварталната бакалница с капризите на детето си? Половин час.
Ясно че дреболии, за мойта годишна заплата. Но поне по-бързо.
А то следващият път просто ще размажа муцуната на нейния неправилно паркиран Жип, с мойто камионче.
И ще викна ченгетата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!