Костов за Ханке: Ако каже, че съм корумпиран, ще го съдя в САЩ

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2020 в 18:24 4448 3

Ако господин Ханке се осмели да каже, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ, заяви пред Нова ТВ бившият министър-председател Иван Костов.

Костов е категоричен, че не знае за "куфарче и сигнали" и допълни, че е странно, че Ханке решава да покаже куфар след 23 години, след като е измал възможността да го направи много по-рано:

"Казах го веднъж и не смятам, че има нужда да го повтарям. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били предавани по надлежния ред"

По думите на бившия премиер няма никакви доказателства, че той е управлявал или участвал в приватизирани предприятия: "Ако имаше някакво закононарушение от моя страна, то със сигурност щеше да излезе наяве за 21 години".

За "Кремиковци" той заяви, че е трябвало да се направи избор заради огромните задължения: "дали да фалираме предприятието и хиляди хора да изгубят работата си, или да удължим живота му". 

"Приватизацията беше направена с участието и под контрола на Световната банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия. Ако някой твърди, че тя е била престъпна, това означава, че тези институции са участвали в това. Как така оценката на някой днес може да бъде по-меродавна от тази на Световната банка и МВФ?" - попита Иван Костов. 

Той допълни, че тези институции са подкрепили българския лев и "ако не бяха те, то изобщо нямаше да има български лев":

"Конюнктурата беше следната - сринал се лев - купони за стоки и др. В тази катастрофална обстановка си свършихме работата."

За авиокомпания "Балкан" той заяви, че сделката не е за 150 000 лв. и че нарушения няма.

За сделката с "Нефтохим" Костов отрече твърденията на президента Петър Стоянов, че е имало западни купувачи. 

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам, че съм изплатил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж", категоричен е Иван Костов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

Kraft

27.02 2020 в 08:28

Пак Костов ви е виновен...

4058

2

Vassil Valtchev

27.02 2020 в 03:41

На тива му се казва “гьон сурат!”