Костов предупреди за политически разминавания между партии в 'Демократична България'

ОFFNews 14 април 2018 в 18:50 7933 2

Новото политическо обединение "Демократична България", което включва "Да, България"(ДаБГ),  ДСБ и "Зелените", е съставено от партии, част от които имат политически разминавания.

Това коментира бившият премиер на страната и първи председател на ДСБ Иван Костов пред Дарик радио.

Той даде примери именно с ДСБ и разминаването им със "Зелените".

"Зелените" атакуват точно концесиите, които ние сме дали. Атакуват частната собственост и частната инициатива. Като "Обединени патриоти" са, където едните са с Кремъл, другите против. Политика все пак се прави с компромис", каза Костов.

Той все пак приветства обединението вдясно и създаването на "Демократична България" и посочи, че ще следи внимателно какво ще се случи в бъдеще.

Според него с решението на България да не изгони нито един руски дипломат в знак на солидарност с Великобритания, която обвини Русия за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, страната може да се ордалечи от влизането в Шенген и в еврозоната.

Той заяви, че най-вероятно с българското правителство не се споделя достатъчно информация, например по случая "Скрипал", по опасение, че тази информация може да достигне до Москва. Костов посочи това като аргумент, че няма да се присъединим през тази година към шенгенското пространство: "Вероятно това е и причината Борисов да заяви, че няма достатъчно информация по този случай".

"Ако България иска да е част от еврозоната и шенгенското пространство, тя не може да заема позиции, различни от позицията на големите европейски държави членки на ЕС. Позицията на България, по-скоро е позицията на Москва", подчерта Костов.

Атаката срещу Сирия не е начало на по-мащабен конфликт, смята председателят на Управителния съвет на "Център за Анализи и Управление на рискове".

Според Костов целта на ударите е да се унищожи възможността на Дамаск да произвежда химическо оръжие. Другата цел на ударите според него е да се предотврати засилването на влиянието на Иран и в Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

2

red-army

15.04 2018 в 09:53

Хаха те англичаните официално си казаха, че удара срещу Сирия е символична демонстрация. Тука великия клоун ни убеждава, че рушили някакви си конкретни обекти, където някой правил химическо оръжие.

А така замисли ли се клоуна, колко е трудно и какво оборудване се изисква за производство на хлор. Да се отнеме възможността да произвежда хлор значи, да унищожат горе долу всички грамотни хора и всички сгради.