Костадин Костадинов: С тази активност всеки олигарх може да си вкара партия в Народното събрание (видео)

Рени Петрова 09 юни 2024 в 20:36 3912 4

Костадин Костадинов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов

Днес българският народ заби шамар на собствената си държава и каза, че тази държава не е негова. При 30% активност има опасност - всеки местен олигарх, който може да организирана група, може да вкара собствена партия в НС, която да използва за търгуване във властта.

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след първите резултати от екзит половете на социологическите агенции.  Според данните партията му се нарежда на трето или четвърто място. 

"Избирателната активност е ужасяващо ниска - по-малко от 30% за Народно събрание и малко повече от 30% за Европейските избори", каза той. 

По думите му "Възраждане" няма да подкрепи друго правителство, освен със собствен мандат.

"До кога ще продължавате да гласуване за доказали се лъжци, не помага на изборите, на демокрацията. Най-хубавото нещо е, че често упражняваме правото си на избор. В момента се отказваме от правото си. Когато това стане, народът се отказва от свободата си. Това означава, че демокрацията е заплашена", допълни той. 

Костадинов заяви, че в България има един изключително разочарован и апатичен народ, който се отчуждава от собствената си държава. "Нямаме друга страна, това е нашият дом и семейство. Ще се борим с всичко", каза още лидерът на "Възраждане".

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    405

    4

    Telluris Malus

    12.06 2024 в 08:59

    Съжалявам Valiok, но ПП няма никакъв потенциал за нарастване. Да вземеш дарение от някой и после да му вдигнеш данъците, защото щом е дал, значи явно може да даде още, е най-сигурната рецепта за краха, който се случи на ПП. Те са бита карта, сянка, която си отива, фантом, заглъхващо ехо. Загубата на повече от половината им избиратели, ако не е красноречиво доказателство за това, то не знам какво би било.

    318

    3

    Valioka

    10.06 2024 в 05:57

    Точно така Коце, при 30% активност вие имате по-малко от 5%. Т.е., толкова са ви възможностите, което е добре все пак. Защото тези които не гласуват, едва ли ще ви подкрепят - все пак сте във възход и куцото, кьоравото и сакатото което представлява електората ви, по никакъв начин не е разочаровано от вас, напротив. Същото се отнася и за ГЕРБ-СДС. Същото се отнася и за ДПС. Значи, при по-висока избирателна активност, единствено ПП-ДБ имат потенциал да нарастне. ИТН, ВЕЛИЧИЕ и прочее недоразумения, изчезват, и дори БСП е под въпрос. Но,... нашего брата е разочарован и се гевизи - за кого, вика, да гласувам .. Ами, сЕди си дОма и не гласувай тогава. Сякаш имаха абсолютно мнозинство в Парламента и имаха кой знае какви гениални ходове...

    2550

    2

    alfakentavur

    09.06 2024 в 21:36

    Агентите на Путлер - в затвора!

    145

    1

    Джендо Джедев

    09.06 2024 в 20:51

    То и вие сте с почти 15% заради мижавата активност. Иначе щяхте да сте малко над бариерата. Та по-добре се благодарете вместо да мрънкате.

     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх