Корнелия Нинова във Фейсбук: Използват страховете ви за далавери

OFFNews 07 април 2020 в 17:30 7592 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с пост-обръщение към гражданите в социалната мрежа фейсбук.

В него тя е написала, че докато властта "облъчва с ежедневни пиар акции, управляващите ще продължават да крадат вашите пари".

Според нея те използват кризата и страховете ни за далавери. "И маскират грабежа като антикризисни мерки. Една от тях е увеличаване капитала на държавната банка за развитие със 700 млн., които “уж” ще помагат на малкия и среден бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска фирма с приходи от 2000 лв. годишно".

"Сигурна съм, че това е принос в световната икономическа наука и практика- с антикризисна мярка за помощ на икономиката да наливаш пари във фирма за събиране на кредити. През годините, откакто съществува, ББР се превърна от банка на дребния бизнес в банка на олигарсите. Държавният ресурс, тоест вашите пари, се изливат в техните джобове под вещото “управление” на Борисов", написа Нинова.

Според соцлидера алтернативата е да се сложи лимит на кредита за една фирма- например един милион (след разговори с малкия и среден бизнес какъв лимит би им бил полезен). "Определяне на критерии за кандидатстване само за малък и среден бизнес и само за БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. В цял свят в момента отговорните държавници стимулират националните си икономики. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ. Сега е най-удобният момент да се инвестира в българското, родното. Стига да искаш да правиш икономика,а не далавера”, завършва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови