Корнелия Нинова: Трите партии на протеста не искат редовен кабинет и стабилно управление

Съдбата на третия мандат ще се реши днес на национален съвет на левицата

Ружа Райчева 02 септември 2021 в 11:03 1840 2

Скандалното поведение на партиите на трите пратии на протеста от вчера показват едно – не искат редовен кабинет и стабилно управление, декларира председателят на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание. 

"Какво можем да направим ние в този момент след като вече две седмици проявяваме търпение, диалогичност, не поставяме условия – а отсреща имаме „Не, не, не и не“?", попита Нинова. 

От левицата заявиха, че отговорното действие е да се приеме бързо актуализацията на бюджета и направиха обявиха своите предложения, които са съгласували след срещи с браншови представители и синдикати.

 "Ние сме идентифицирали девет важни групи, които са най-уязвими. Това са млади семейства с деца и ученици, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци и институции на културата, здравната система като цяло, икономиката и бизнеса, МВР и отбраната, и общините. Остават ни уточенния за работата на земеделските производители", заяви Корнелия Нинова. 

Според нея между първо и второ четене на актуализацията на бюджета ще има хиляди предложения от всички парламентарни групи, но това не трябва да забавя процеса. 

"Правим своите разумни обосновани, необходими и дори вече задължителни предложения в помощ на народа предвид трите кризи, които идват", смята тя. 

По думите ѝ съдбата на третия мандат ще се реши днес на национален съвет на левицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

02.09 2021 в 11:34

Ей,Случайния,какво разбираш ти от логорея.....словесната салата я представят всички ония които не направиха кабинет....комунягите,добри или лоши,се държаха най-адекватно в ситуацията.да ама такива изклесяци като теб надали разбират за какво иде реч.... и спри да употребяваш диагнози от неврологията за които нямаш понятие...

14469

1

случайно прочетох

02.09 2021 в 11:10

Логорея?
 
X

Да помогнем на украинските деца!