Корнелия Нинова: Рано е да говорим за коалиции

OFFNews 13 декември 2020 в 14:20 1644 0

"Рано е да говорим за коалиции. Ние сме единствената партия с готова програма, обсъждана и приета на партийните ни форуми програма, презентирана в цяла България. Чакаме другите партии да представят програмите си с визия за управление на страната. Досега никой не ги е сложил на масата". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНР. Тя каза, че е важно не само кой ще управлява България, а какво ще направи.

Нинова смята, че ниската избирателна активност, която се очаква на предстоящите парламентарни избори, ще доведе до по-ниска легитимност на партиите, които ще влязат в Народното събрание и по-малко доверие в бъдещия парламент.

"Чуваме идеи за промяна в Избирателния кодекс в последния момент. Експерти смятат, че ще се наложи това", каза още Нинова. 

Лидерът на БСП подчерта, че е необходим цялостен план за различно управление, който не е с хоризонт до изборите, а да е стратегически проект за управление години наред, който да се изпълнява от няколко правителства.

"Правителственият план за възстановяване не предлага реформи, няма стратегическа визия за 10 години напред, а проекти на парче - останали от предишно оперативни програми. Няма гаранции за спиране на течове на европейски пари. Това крие рискове за България, защото може да не се отпуснат тези пари от ЕС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!