Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2018 в 16:52 2795 0

Оставката на Валери Симеонов беше задължителна, но е закъсняла, подадена под натиск и неискрена, заяви днес на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Валери Симеонов каза, че я подава, за да осигури спокойствие на правителството, да не тежи като воденичен камък и заради медийна атака, а не заради осъзната вина. Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо, защото протестите вече са различни, ситуацията е различна, допълни Нинова.

Според нея оттеглянето на вицепремиера няма как да промени нещата, тъй като управляващите не искат да променят политиките:

И днес хора от много градове в страната протестират за по-високи доходи, срещу корупцията, за по-добри пътища, за по-ниски данъци, за справедливост. Ние се обръщаме към тях: Част от исканията на протестиращите, уважаеми управляващи, ги имате на бюрата си от преди месец. ПГ на "БСП за България" ги внесе като закони - алтернативният ни бюджет. Един път ги отхвърлихте, помислете си преди да гласувате за втори път след една седмица.

Корнелия Нинова поздрави майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят. "Голямата победа е събудената гражданска енергия. Преди две години това би било невъзможно. Хората се страхуваха да имат различно мнение. Имаше апатия, че нищо не може да се промени. Голямата победа е, че чувството за справедливост надделя над страха и апатията. Затова те заслужават нашето уважение и уважението на цялата страна", заяви тя.

Лидерът на БСП увери, че партията ще продължи да бъде изразител и вносител на част от исканията на протестите. "Ще ги отстояваме, защото те са аргументирани, разумни, подкрепени с числа и най-вече възможни. Продължаваме в този дух да представляваме тези искания там, където е мястото за тяхното решение - в българския парламент, посочи Нинова.

Тя уточни, че в понеделник на заседание на Изпълнителното бюро на БСП ще бъде взето решение дали депутатите ще се регистрират в зала за кворум.