Корнелия Нинова: Мандалото хлопна за Има такъв народ. Преговори с ИТН няма да има

OFFNews 24 юли 2022 в 18:16 5751 9

Корнелия Нинова

Снимка OFFNews / скрийншот bTV

Корнелия Нинова

Мандалото хлопна за "Има такъв народ". Преговори с ИТН няма да водим повече. Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

"Отстъпихме всичко възможно, положихме всички възможни усилия, убедихме "Продължаваме промяната", които бяха толкова твърди. Посредничихме, в петък ги събрахме на една маса. Всичко, което са пожелали е отразено, което са пожелали по същество за България. Очевидно има нещо извън това, което ги накара в последния момент да се оттеглят. Така че няма връщане назад повече. Пети път "Има такъв народ" да счупят държавата, да си играят с обществото, да си играят с политическата система само защото някой казва отзад какво и как да се случва - няма да стане." - заяви Нинова.

Пред Светослав Иванов лидерът на БСП уточни, че решението за прекратяването на преговорите с ИТН е на БСП като мандатоносител, като допълни, че го намира за разумно, за нормално. Нинова изрази огорчение, че преди да пусне статуса си във фейсбук Слави не се е обадил, да каже, че ИТН се отказват. Вицепремиерът заяви, че не се е чувала с Трифонов и след статуса му. "Няма какво повече да кажа, бяхме коректни, когато получих мандата му се обадих, имахме нормален разговор. Попитах го искате ли да правим правителство - да. Направих всичко, което трябваше коректно." - категорична беше червената лидерка.

Психотерапия на Аз-а

Въпреки изразената от Слави Трифонов позиция Корнелия Нинова обяви преговорите за съставяне на правителство с мандата на БСП за "живи".

"Ние от БСП сме хладнокръвни, търпеливи и разумни, защото разбираме какъв е залогът. Много по-важно от емоциите е дали над милион софиянци ще имат топла вода или парно през зимата. Дали 2 милиона и повече пенсионери ще си получат актуализацията през месец октомври и така нататък. Младите семейства с данъчните облекчения. Това е много по-голямо от егото. И ние проявавме търпение и мъдрост през цялото време. Искам да е ясно едно. Ние провеждаме преговори за правителство на България. А не курс по психотерапия на Аз-а. С Аз-а се занимават Фройд и други психоаналитици."

Според Корнелия Нинова не темите от преговорите са причината ИТН да се оттеглят от тях. Причината, по думите и е в това, че "статуквото, старото, онзи модел на обвързаности, на зависимости и на обществени поръчки инхаус на близки фирми - на всички тези неща, ГЕРБ, ДПС, а напоследък и "Възраждане" се присъединяват към тях, се изплашиха, че нещата потръгват, че може да има кабинет, че може да има антикорупционен закон, че може Бойко Рашков да оглави и дръпнаха отново назад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-490

8

EA Trash

25.07 2022 в 09:37

Конрнела да хвърля боб дали БСП ще влезне в парламента, че е под голяма въпросителна дали ще мине 4%... А Слави определено ще е там.

1810

5

Maxim

24.07 2022 в 21:55

Той славчо е кукла на конци, казват му пръдни и той пърди, казват му орингни се и той се оригва /няма значение къде на обществено място/. Прост меркантилен чалгар.

1005

3

Блейк7

24.07 2022 в 19:26

OOoo Сашка пак е в играта! Как е Сашке, дадоха ли рублите от Кремъл?

3650

1

ImBlack

24.07 2022 в 19:14

Крайно време беше този гнусен, мазен, пошъл, чалгаджийска "цирк" да свърши!
Браво на другарката Нинова!