Корнелия Нинова: Днес пленум няма. Има сбирка по интереси

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2020 в 12:48 4294 4

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано"20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.
2. Политическа декларация "За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)
3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.
4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на "вот на недоверие" към Правителството.
5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.
6. Разни.

За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелигитимно.

Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието. Такъв не се събра, но използвам случая да заявя:

Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата.

Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.

Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси. Тази сбирка е нелигитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е допусната да излъчва проправителствената агенция ПИК.

Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

Целта е ясна.

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата.

Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

skitnik46

12.07 2020 в 14:44

гледам едно фото и се възхищавам от едната страна на импексова седи зарков-кацамунски от другата страна баджанака на президента бастун свиленски

1943

3

OtSofia

12.07 2020 в 14:32

Едно е ясно - докато Георги Гергов, руски гражданин и руски консул е там, доверие в БСП е невъзможно. Този негодник щеше да настани подземен гараж за 800 коли в центъра на София, т.е. центъра на Сердика, върху южната крепостна стена на града на траките отпреди 3000 години! Добре че беше американският посланик Уорлик и посланиците на много европейски страни, да спасят подготвените за изгребване запазени антични квартали, макар и наранени. Този негодник държи заграбеният с машинации ЦУМ практически празен, напук на надеждата на софиянци и на всички българи там да се разположи Националният исторически музей, в пряка връзка с античния и древният пръв град на това място! С този свой активист БСП отива направо в кошчето за боклук на историята, като вече под влияние на Гергов и герговци много бързо е започнала да се смалява до размерите на кошчето.

2005

2

AnderXale07

12.07 2020 в 13:22

Къде се криха Станишев, Дъбов, Гергов, Миков, Добрев и Янков три дни? Нинова още първия ден излезе на протеста и взе ясна позиция по темата. А кой гласува преди месец срещу протестите и срещу организирането на всенародна подписка? Кой искаше кръгла маса с ГЕРБ и говореше за обединение? Тези са срам и позор за БСП и България като цяло. Нека си въртят бизнесите и да са живи и здрави, но да оставят клета България на мира! Ние, обикновените хора не можем повече така! Мутри вън!!!

14751

1

Нострадамус

12.07 2020 в 13:12

Този Псевдо-пленум е измислен от:
Сергей Станишев,
Димитър Дъбов,
Георги Гергов,
и Кирил Добрев -
Купените от Хунтата ГЕРБ Троянски коне в БСП!
Съдбата обаче им сервира изненадващ обрат!
Този, който ги купи и финансира, губи властта и почва под краката си, а ако продължи така, може да загуби и главата си!
Избрали сте губещата страна господа - другари, герберски-комунисти!