Корнелия Нинова: Борисов да спре с изказванията си, че всява паника

Георги А. Ангелов 11 март 2020 в 12:13 8481 3

Снимка Сергей Антонов

Корнелия Нинова

Добре е премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в “карантинната” за журналисти зала "Запад" на Народното събрание. Тя визира изказването на Борисов от днес за коронавируса: “Това е един вид война, надали ще разберем коя гад го е произвела”. 

Правителството закъсня с реакция за кризата с коронавируса, заяви Корнелия Нинова. “С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", мотивира се Нинова. Тя добави, че тепърва ще се произвеждат маски и всичко, което е необходимо. "Освен това на пресконференции през два часа премиерът говори за кройки, за плат и калцуни, което не е работа на един сериозен министър-председател. Още повече в Европа правителствата на други европейски държави, които мислят държавнически приеха пакет от конкретни, социални мерки, бюджетни мерки, социално-икономически за подпомагане", каза лидерът на БСП. Нинова даде пример с подпомагането на родители, чиито деца остават вкъщи и те не могат да отиват на работа.

"Искаме да благодарим на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, в скоро миналата седмица терористки. Днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят”, каза Нинова.

Тя добави, че трябва да се гарантира и бъдещето и да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години. “Една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българските граждани, срив в българската икономика, загуба на работни места, а в това отношение правителството не предприема никакви мерки и не обсъжда никакви мерки, нито финансови, нито законодателни. Ние дне ще се обърнем с писмо до работодателските организации, които молим професионално и обективно да ни направят анализ от разпространението на заразата в икономически план и да дадат предложения какво трябва да се направи, включително и законодателно, за да облекчим удара от кризата и да се подготвим с конкретни социални мерки за българските граждани в резултат на това, което се случва. Искаме да се мисли комплексно, дългосрочно и държавнически, а не да се реагира на парче и ще дадем своя принос за това", допълни Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

3

квазимодо

11.03 2020 в 15:07

Корнела пак знае какво не трябва да се прави. Браво на такъви. Няма спирка , ама няма и кокал. Сега е време да яхне вируса, да сложи короната и да .... взриви Св. Неделя, например.

18551

2

Нострадамус

11.03 2020 в 13:50

Борисов: ""Коронавирусът е произведен и пуснат от някоя гнусна гад. Гледали сме го по филмите.Това е вид война. Холивудските продукции само това бълваха. Надали ще научим някога кой гад го свърши това, но сега берем последствия в трилиони загуби"

4038

1

NelSun

11.03 2020 в 13:49

Най-добре ще бъде не само Борисов, а всички да внимават в изказванията си по темата за коронавируса, за да не се създава излишна паника и сега не е никак малка. Медиите също трябва да спрат малко с всякакви писаници по темата.