Контра: Христо Иванов - Прокуратурата да публикува всички материали по проверката за записите на Борисов

OFFNews 18 декември 2020 в 18:40 3138 0

Веднага след излизането на резултатите от проверката на Специализираната прокуратура съпредседателят на Демократична България Христо Иванов направи коментар на случилото се.

Ето неговото мнение:

От медиите научавам, че по един от моите сигнали прокуратурата е съобщила, че, както се казва в класическия виц, "… а Баце излиза по бял панталон".

Тъй като още не разполагаме със самото постановление, мога да кажа само, че ще го анализираме в дълбочина и ще атакуваме всяка непълнота в него. Прави обаче огромно впечатление, че не се коментира дали е установено дали това е гласът на Борисов.

Още лятото от прокуратурата казаха, че ще правят експертиза и все още нищо, докато две международни експертизи установиха, че това е Борисов. Това има значение и за записа с разговора с Валентин Василиевич, който също е много интересен и е предмет на мой сигнал.

Призовавам прокуратурата да публикува всички материали по проверката с оглед надделяващия обществен интерес и публичното заявление на Гешев, че ще правят така. Ще е много интересно да се запознаем с това какви въпроси са задавани и как е осигурена независимостта на проверяващия прокурор при наличието на конкретен интерес на неговия шеф Иван Гешев от изхода на тази проверка.

И понеже няма да публикуват нищо, от сега да кажа, че след изборите ще използваме всички възможности на парламента да хвърлим светлина върху този цирк. Имам предвид онзи от вица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови