Конституционната комисия ще изслуша кандидатите за конституционни съдии на 18 януари

Кристина Минчева 12 януари 2024 в 13:21 721 1

Конституционна комисия

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Надежда Йорданова (ПП-ДБ), Радомир Чолаков (ГЕРБ), Екатерина Захариева (ГЕРБ)

Конституционната комисия ще изслуша кандидатите за конституционни съдии на 18 януари. Номинираните са трима - Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Борислав Белазелков (ПП-ДБ), Цвета Рангелова ("Възраждане").

Председателят на комисията Надежда Йорданова посочи, че всички са предоставили необходимите документи и не са установени нарушения. Кандидатите ще бъдат изслушани по азбучен ред следващия четвъртък. 

Следва списъкът да бъде оповестен, след което неправителствените и професионални организации, както и академичната общност ще имат възможност да задават въпроси. Съответно получените въпроси трябва да бъдат обобщени и предоставени на кандидатите 24 часа преди тяхното изслушване. 

Десислава Атанасова даде заявка, че ще пази "правото дори и от закона", както и че няма да допусне партийно влияние по конституционни въпроси. Нейната номинация стана ясна вчера, както и тази на Цвета Рангелова от "Възраждане". Ден по-рано ПП-ДБ официално обяви, че номинира Борислав Белазелков за поста.

От днес Надежда Йорданова (ПП-ДБ) е на мястото на Радомир Чолаков (ГЕРБ) като председател на комисията по конституционни въпроси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

12.01 2024 в 15:04

"Председателят на комисията Надежда Йорданова посочи, че всички са предоставили необходимите документи и не са установени нарушения."

Как да няма? Десислава Атанасова има ли 15г стаж в системата?
Все пак се кандидатства за конституционен съд, не за бардак!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика