Комично би било най-малката група в НС да проявява най-голяма смелост и да прави правителство

Трябва да има кабинет, за да се актуализира бюджета, обясни Мария Капон

OFFNews 25 април 2021 в 14:21 6871 1

Един от големите проблеми, който би бил капан за служебен кабинет, е да няма актуализация на бюджета. 

За нас е важно да проверим цифрите. В комисията по бюджет ще искаме пълен анализ. Категорични сме, че има нужда от актуализация на бюджета. Трябва спешно да се направи, но това може да стане само, ако има ново правителство.  

Това каза Мария Капон, депутат от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, която е и член на парламентарната комисия по бюджет и финанси, по БНР. 

Страната ни има нужда от кабинет с политическите сили на промяната, които искат да приключат с режима на Бойко Борисов. Това няма как да се случи в кабинет, в който някоя от партиите на статуквото да си позволи какъвто и да е рекет срещу подкрепа. Не виждам логика в пребиваването на кабинет без общо виждане на ДБ, ИТН, ИМВ. Ако най-голямата от трите сили откаже да поеме отговорност за такова сформиране на кабинет, би било комично и безпринципно най-малката парламентарна група да проявява най-голямата смелост. Ние сме достатъчно смели да бъдем подкрепа на кабинет на малцинството, на втория мандат на ИТН. Но не и малцинство на малцинството, обясни Капон. 

Ние сме пред избор - дали да поемем тежките рискове в полза на хората, или да правим избори, докато резултатите ни харесат. За нас е отговорен първият вариант, каза още Мария Капон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

r345t6y

25.04 2021 в 14:42

Какъв избор имате? Дори всички озлобени омразници с пяна на уста, които зад омразата и плюенето нямате и грам качества да свършите нещо полезно, пак не ви излиза бройката без "статуквото". Споко, белият автобус пак ще ви извози простите настръхнали от страх трътки.