Quantcast

Коментарът на Протестна мрежа за решението на прокуратурата

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2015 в 20:57 5113 5

Малко след като получи постановлението на прокуратурата, в което отказва да образува досъдебно производство по сигналите срещу Делян Пеевски, Протестна мрежа коментира в сайта си решението на прокурор Боряна Бецова.

Препечатваме го дословно:

„Протестна мрежа” ще обсъди изпратения документ заедно с юристите-доброволци, участвали в изработването му.

Твърдото ни убеждение е, че от февруари 2014 насам има още повече данни, факти и публични изказвания, които потвърждават нашите съмнения. Такива са например изявленията на собственика на затворената вече КТБ Цветан Василев за участие на Пеевски в разпределяне на държавни поръчки и скрито участие в управлението на фирми от стратегическо значение като „Булгартабак”. Затварянето на дейността по сигнала без да е разпитан основен свидетел като Цветан Василев е меко казано странно. Смятаме, че това са важни информации, които не бива да бъдат пренебрегвани от прокуратурата и ще използваме всяка законова възможност за пълно разкриване на истината за модела КОЙ.

По отношение на отказа на прокуратурата да разследва връзките на Делян Пеевски с офшорни фирми (а той е съавтор на закона за ограничаване на тяхната дейност в България) смятаме, че това е ясен сигнал към всички политици и магистрати, че в България няма механизми против най-простия и сигурен начин за скриване на активи – ползване на офшорни фирми от юрисдикции без публичен регистър на собствеността. Това е изключително негативен пример и не е в посоката, в която очакваме да върви българската прокуратура, за да възстанови чувството за загубена справедливост в обществото ни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2015 в 11:52

Има значими прилики между протестна мрежа и нищожеството Станишев. И той и те нямат по нито един изработен трудоден, но се издържат от политиката. Трагедията на България е, че едни боклуци са алтернатива на други боклуци и затова нито един държавен престъпник никога не е влизали никога няма да влезе в затвора.

12.01 2015 в 23:32

Ебаси, Протестна Мрежа са точни,смели и категорични в казването на нещата.Питам се обаче, ти какъв интерес имаш, за да се опитваш да обезсмисляш, това което правят? Или си подло,продажно тролче на КОЙ????

12.01 2015 в 21:44

Каквато е прокуратурата такава е и протесната мрежа!!!Мижи да те лажем!!!

12.01 2015 в 21:11

КОЙ страхува прокурВатурата??...

12.01 2015 в 21:11

Направо се изненадвам... може и да падна.