Колко ще е бюджетът на отделните министерства

OFFNews 30 ноември 2017 в 14:55 6689 0

Снимка Pexel

Парите за еко министерство от държавния бюджет ще са 63 млн. и 200 хил. лева. Заложени са общо 50 млн. лева за политики в насоката на опазването на компонентите на околната среда, системата за мониторинг на околната среда и бюджетната програма "Администрация".

80 млн. лева ще харчи Министерството на икономиката за развитие и конкурентно способност и за външноикономическо сътрудничество. За персонал пък ще дадат над 30 млн. лева.

Над 173 млн. лева очаква като приходи за 2018-та Министерството на енергетиката. За политики в областта на устойчивото и конкурентноспособно енергийно развитие ще бъдат дадени 98 млн. лева.

Туристическото министерство ще получи 9.3 млн. лева от държавата за следващата година, очаква се приходите да са също толкова. За развитие на туризма през следващата година се планира да бъдат изхарчени 16 млн. лева.

Регионалното министерство очаква повече разходи отколкото приходи за 2018-та. В графа "Приходи, помощи и дарения" е изчислено, че МРРБ ще има 372 млн. лева. Разходите са близо 420 млн. лева. От централния бюджет строителното министерство ще получи 62 млн. лева. За поддържане на инфраструктурата и нейното изграждане ще бъдат изехарчени 374 млн. лева, планирано е в бюджета.

От държавни такси, приходи и доходи от собственост МЗХ ще получи 156 млн. лева. Разходите в земеделието ще са за 210 млн. лева. Толкова ще струват и политиките за развитие, които МЗХ планира да направи през следвщата година. Със 64 млн. лева ще разполага министър Порожанов от централния бюджет.

Близо 50 млн. лева приходи ще има транспортното министерство. 139 млн. лева ще получи от централния бюджет, а разходите ще са повече от приходите - 256 млн. лева ще даде за текущи разходи и персонал повереното на ИвайлоМосковски министерство. 

От централния бюджет спортното министерство ще получи 47 млн. лева. За насърчаване на високите спортни постижения, Кралев ще изхарчи 50 млн. лева.

3,3 млн. лева от централния бюджет ще получи министерството на Лиляна Павлова - това за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. От тези пари за персонал ще отидат 2,6 млн. лева.

Още от приетите вчера параметри в Бюджет 2018 - тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!