Коя е Лена Бориславова - началникът на кабинета на Кирил Петков

Таня Николова 15 декември 2021 в 15:48 42178 2

Снимка БТА

Лена Бориславова

Юристът Лена Бориславова става началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков. Тя ще бъде и говорител на правителството, стана ясно от първата ѝ изява пред медиите днес.

Коя е тя?

Лена Бориславова е на 32 години. Родена е на 8 октомври 1989 г.

Лена Бориславова е завършила немска гимназия в София, а след това право в СУ "Св. Климент Охридски" през 2014 г., където е първа по успех. По-късно специализира в Харвард. Работила е в Съда в Люксембург като юрист лингвист. Докато е студент в Харвард е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association. 

През 2018 година младата юристка попада в престижната европейска класация на сп. "Форбс" - "30 под 30", която отличава най-добрите млади лидери, изобретатели и предприемачи на Стария континент. Класирана е в категория политика и право.

Непосредствено преди влизането си в политиката е в екипа на една от големите адвокатски кантори у нас - "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (DGKV), a преди това - за „Георгиев, Тодоров и Ко“. Работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, търговско право, защита на личните данни, мерки срещу изпирането на пари и процесуално представителство и консултира международни клиенти, решили да инвестират в България.

Избрана е като депутат в 47-то Народно събрание от "Продължаваме промяната" като кандидат от 24 МИР. Във визитката за кампанията си тя се описва като "юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа". Днес тя напусна парламента и веднага заработи в кабинета на министър-председателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

2

ваксиниран

16.12 2021 в 10:26

Тъжен и жалък коментар от малко човече.

23293

1

Стефан

16.12 2021 в 02:13

Ми кво, нормално. Никоя, нищо, но амбициозна.
Интересно как ще живее след като я изхвърлят, поради негодност. Ще отвори собствен фризьорски салон, или квартална шивачница за кърпене на панталони.