Коалицията ще бори със закон административната тежест за бизнеса

Мая Младенова 13 април 2017 в 13:49 3642 2

Бъдещата управленска коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти ще бори със закон административната тежест върху бизнеса, става ясно от подписаната по-рано днес програма за управление за периода 2017-2021 г.

В документа е посочено, че пред икономиката стоят два основни проблема - тежките административни процедури за фирмите и липсата на развит капиталов пазар.

За тази цел бъдещите управляващи планират специален закон за премахване на административната тежест, който да въвежда принципа на „мълчаливото съгласие“ и на „една информация в една администрация“. Друга мярка в тази посока е свеждане на регулаторните режими до минимално изискуемите от европейското законодателство. Планират се и мерки за насърчаване на инвестициите и развитие на икономически зони.

Стратегията за сектор "Енергетика" предвижда енергийната сигурност да бъде гарантирана чрез собствен добив, в т.ч. чрез продължаване на проучванията за находища на нефт в Черно море, чрез изпълнение на препоръките на ЕК за ТЕЦ "Марица - Изток" 1 и 3, ревизия на разходите на АЕЦ и някои ТЕЦ-ове.; и др.

Заложено е изграждане на интерконектори със съседни държави, пълна либерализация на пазара на ел.енергия и газ и съответните законодателни промени, свързани с това.

Стратегията за туризма звучи в сферата на пожеланията. Тя "предвижда" България да се утвърди като качествена туристическа дестинация и да се нареди в 5-те най-добри дестинации за туризъм в Югоизточна Европа, като рекламираме възможностите за културен, морски, зимен, СПА, голф, гурме, винен и пр. туризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

13.04 2017 в 14:27

Аз пък мислех, че "мълчаливото съгласие" и една инфо- в една администрация" вече са приет със закон. А то тепърва ни ги обещават. Всичко май в тази нова програма е добре познато обещано старо...

29585

1

Izalina

13.04 2017 в 14:20

гурме-туризъм?!

По принцип се славехме с добър кулинарен такъв. Щом до гурмето опряхме, значи към 2021 - да обобщим - ще живеем в рая.
Или малко на изток от него.
 
X

Да помогнем на украинските деца!