Кметът на Стара Загора ще преговаря днес с блокиралите пътя за Хасково

OFFNews 03 август 2020 в 10:41 2257 0

"Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани", заяви в интервю за Нова телевизия кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той обяви, че днес ще се опита да преговаря с хората от блокадата на пътя Стара Загора-Хасково.

"До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ "Тракия" край Стара Загора, защото той е от републиканската пътна мрежа и доколкото знам, полицията се съмнява, че протестиращите искат да блокират магистралата. Бих могъл да съм посредник в диалога и днес смятам да го сторя”, заяви кметът, който е и член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

"Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”, смята Тодоров. Според него не е редно да има протести, които блокират пътища или пред домовете на политици. Протестите трябвало да са срещу институции и да се търси диалог.

Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета "Борисов” имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми, посочи още кметът на Стара Загора. 

Нека да се направи проверка дали записите, за които се твърди, че са на Бойко Борисов, са истински. Вече кой и какво говори вкъщи, не мога да кажа. И вие не можете да кажете какво си говори президентът вкъщи с жена си. Нека гледаме каква работа вършат политиците, коментира той по повод записите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови