Клати ли се коалицията?

OFFNews 15 декември 2017 в 12:45 4586 0

Във всяка една коалиция винаги има едно определено напрежение, но това пък е гаранция за стабилността за конструкцията на днешното управление, което е за 4-годишен управленски мандат. Диалогът трябва да бъде водещ при оценките, които се дават за коалицията и за това, което се прави от днешното управление - това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветанов Цветанов в коментар за коалиционните сътресения от последната седмица. 

Поводът за думите на Цветанов е изказването на Валери Симеонов пред Би Ай Ти, че "не иска да вижда премиера" и му е обиден за това, че е оттеглен планът за управление на Пирин. 

Напрежение не, понякога има търкания и разногласия и това е напълно нормално. Даже би било подозрително да не е така, каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев.

На въпрос търканията с вицепремиера Валери Симеонов не стават ли твърде чести, той отговори:

„Валери Симеонов има право на собствено различно виждане от това на другите колеги в кабинета. Също така има и правото и свободата да го изразява, и той го прави. Какво нередно има в това - така работи демокрацията. Ако въпросът е дали това поставя под въпрос устоите на коалицията, отговорът е "не", това е оценката ми“.

„Напълно нормално е процесът да е динамичен, да има разногласия, различни гледни точки, понякога спор и различни виждания по различни теми. Дори в рамките на една политическа формация има различни виждания, какво остава между различни политически сили“, заяви още Томислав Дончев.

Попитан дали вицепремиерът Валери Симеонов е изразител на собствено мнение или на това „Обединени патриоти“, Дончев посочи: „Този въпрос е най-добре да попитате него. Вкарвате ме в ролята не само на политически анализатор, но и на поведенчески психолог, а аз не съм такъв“.

„Когато говорим за казуса „Пирин“, предпочитам да се движим по изключително солидната устойчива линия на законосъобразността. Да гледаме какво пише в законите, да видим документите съответстват на изискванията на закона, стриктно придържайки се към точката, буквата, запетайката“, каза още вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews