Кирил Петков се познавал със Спас Русев от 10 г. Виждали се, но не често

OFFNews 26 януари 2024 в 18:23 7731 2

Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков призна, че се познава със Спас Русев, но категорично отрече да са разговаряли на лобистки теми.

"Аз познавам Спас Русев от 10 г., когато бях предприемач. Той беше инвеститор в различни компании. От време на време имахме срещи, но не много често. Какво ми се случи в този ден - звънна ми Спас Русев и ми каза да се видим. Аз бях в парламента и казах: "Супер, имам свободно време", разказа Петков пред бТВ.

Решили да се срещнат на централно място, за да е ясно, че нямат какво да крият.

Обясненията му са заради публикация и видео в столична медия, на която се вижда, че двамата стоят на една маса във фоайето на хотел.

Русев обяснил, че каца от Лондон, а избраното от тях място за срещата било "най-публичното в София". 

"Аз съм политическа фигура, поддържам много контакти с много различни хора. Не е искал услуга от мен. Никакви лобистки разговори не сме имали", добави Петков.

"Аз бях в парламента. И му (на Спас Русев) казах срещата да е на най-публичното място. Бяхме в кафене. В момента, в който бяхме в кафенето и аз си поръчах фреш, Соня Колтуклиева, явно ме е проследила, нахълта с телефона. С нея имаме история. Един път ме снима един час по време на полет до Лондон със съпругата ми. Тогава казах на Спас Русев, че срещата ни приключва и трябва да тръгна", обясни още той.

По-късно се обадил на Спас Русев, за да му се извини за "жълтата политическа атака", в която бил въвлечен и Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

2

Trabajo

26.01 2024 в 23:11

старият крадливец Спас е като Доган - той няма да иска среща, за да обсъжда нещо с теб. Той ще иска всички да видят, че се среща с теб.

Кириле, Кириле ...

1236

1

БотоксПутю

26.01 2024 в 19:02

Най-публичното в София било фоайето на хотел?
 
X

Да помогнем на украинските деца!