Кирил Петков: Получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада

Министърът трябва да си вземе документа от посолството на Отава в Румъния

OFFNews 23 август 2021 в 12:57 9011 5

Снимка Архив

Получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха в петък, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. 

Това заявява министърът на икономиката Кирил Петков в свое изявление. 

Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г., се казва още в съобщението от икономическото министерство. 

С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани, заявява още Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

3

Тролов

23.08 2021 в 16:02

До petio01, благодаря за инфото, но не видях във факти на посочения линк,копия от документи, с които канадските власти потвърждават посоченото от Петков. Има само копие /непълно/ на апликационна форма /може да се извади от нета/, попълнена от самия Петков и заверена от нотариус Механджийска. Отговор от канадските власти не намирам, а липсват и постовете под статията, 252 на брой. Ако може да ме насочите къде да търся?

6500

2

petio01

23.08 2021 в 14:00

Други сайтове са по-конкретни и публикуват копия от документите, с които канадските власти потвърждават казаното от Петков. За питащите с право като Тролов - https://fakti.bg/bulgaria/606962-kiril-petkov-potvardi-s-dokument-che-ne-e-grajdanin-na-kanada

2115

1

Тролов

23.08 2021 в 13:32

Потвърждение? Не трябва ли да е правен акт на Канадското правителство, чрез съответния министър по чл.9/3 на Закона? А като е тръгнал да откровеничи, защо не каже ОТ КОЯ ДАТА е този акт? Преди или след като е назначен за министър?