Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат

OFFNews 25 март 2024 в 17:29 4206 3

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

ГЕРБ явно не са готови да направят реформи в съдебната система, службите и регулаторите. Защо - не знаем, заяви съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Той съобщи, че тази вечер от коалицията ще обсъдят на заседание как ще подходят с втория мандат. Ние сме институционални партии, много хора стоят зад нас, каза Петков.

Той посочи, че за втория мандат отговорността е при "Продължаваме промяната - Демократична България".

Целите ни национални съвети застават зад нас, те трябва да ни дадат мандат, но аз ви гарантирам едно - нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, а ще си поемем ясно отговорността, добави Петков.

Преди девет месеца имахме джентълменско споразумение, в което се ротират премиерите и министрите се сменят само по взаимно съгласие. На 17 март Мария Габриел ни предложи същото - да се ротират премиерите без смяна на министрите, но без да подпишем споразумението за реформи. Вчера акад. Денков предложи ротация на премиерите без смяна на министрите, но с подписване на споразумението, каза Кирил Петков. Той уточни, че единствената разлика между предложеното от Денков и това от Габриел е подписването на споразумението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

3

Wenc

25.03 2024 в 22:00

Много интересно, каква ли е тази отговорност дето ще я носят ?!

Наказателна няма да е... очевидно...

1000

2

ИАД

25.03 2024 в 19:55

Тази вечер в предаването на Ц.Ризова пиарчето на Слави Трифонов, не знам защо, много злобно се опита да ме убеди в нещо, в което едва ли самия той е убеден. Момченце, първо сменете вашето мислене. Много скоро ще го изпитате на гърба си, защото след изборите може са гледате парламента отвън!

-98

1

br.bravo

25.03 2024 в 19:29

Киртак, Габриелката вече го подписа, забрави ли !?
 
X

Да помогнем на украинските деца!