Кирил Петков: Партията на Стефан Янев ме изненада

Ангел Марковски 06 март 2022 в 20:18 8279 4

Снимка БТА/Цветомир Петров

„Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението вече е в готовност за създаване на партия“, заяви премиерът Кирил Петков пред bTV.

Той вече смята, че е било грешка Янев да е част от кабинета. "Ние го поканихме на база добрата работа в служебното правителство. Едно е много опасно обаче - когато един министър говори със собствен глас". Той нарече "некоординирана опасност", когато министър говори от името на изпълнителната власт, без да е координирал изявленията си с цялото правителство, а в него се чуват различни гласове.

"Вярвам, че няма опасност за война у нас. Българското население трябва да е спокойно", увери премиерът.

Рискът с ядрените централи в Украйна е риск номер едно за българското население, каза премиерът Петков. „Аз лично видях опасност, когато сградата в техния АЕЦ пламна. Това за мен беше директна заплаха за нашата сигурност. Рискът с ядрените централи на Украйна за мен е номер 1 като най-голям мащаб потенциално за българското население. Министерски съвет отпусна вече средства да сме готови. Аз вярвам, че няма да се случи. Не трябва да плашим българското население, но ние трябва да сме готови за всичко. А за таблетки с йод и сигналната система, за която също не работеше изцяло, това е важно.

Още в понеделник свиквам специален щаб, който да сложи всичко това, което би трябвало една държава да има да влезе в оперативна готовност“, каза той.

На въпрос възможна ли е война на територията на България премиерът Петков каза, че вярва, че "не, няма опасност", но има опасност войната да продължава в Украйна за много дълго време, да стане ужасяваща война с много умиращи хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

7

AAA

07.03 2022 в 07:01

Кирил Петков показа абсолютно адекватно поведение и защити българските интереси ! Големите “мъжкари” щяха да мънкат и да чупят китки , ако бяха на негово място! А да се плюе за да имате шанс на следващите избори в такъв момент е = на народна измяна!!!! Започвайте да ме храните балъци :)

5827

4

pisnamiotmutri

06.03 2022 в 21:37

не знам за премиера, но мен Радев няма да ме изненада. Той бе издигнат от ДС агенти. Какво по-видно от това?