Кирил Петков отново поиска реформа в службите, иначе думите на Пеевски били 'празни приказки'

OFFNews 29 януари 2024 в 17:43 3449 0

ПП отново опитва да прокара реформата в службите

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Кирил Петков и Делян Пеевски в пленарна зала

"Продължаваме промяната - Демократична България" опитва отново да убеди партньорите си във властта ДПС и ГЕРБ-СДС за реформата в службите. Този път Кирил Петков настоя тя да се случи, за да не останат думите на Делян Пеевски само "празни приказки".

"Първо трябва да реформираме органите, а после да ги сезираме", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в Пазарджик.

Петков допълни, приказките пред медиите няма да постигнат нищо, ако няма реформа.

Той декларира, че ПП-ДБ отново ще опита да проведе реформата в службите, която макар и част от споразумението с ГЕРБ, забуксува в парламента и не срещна подкрепа нито от ГЕРБ-СДС, нито от ДПС. Това пък бе и причината, поради която лидерът на ДСБ и съпредседател на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов да се откаже от председателското място в парламентарната комисия за контрол на службите.

Петков коментира и думите на президента Румен Радев, който днес поиска да бъдат разследвани скандали, за които се твърди, че Пеевски е главно действащо лице, както и че органите трябва да бъдат сезирани.

"Кои органи? Ние отдавна искаме реформа в ДАНС. Премиерът Николай Денков поиска да бъде сменен шефът на ДАНС, но това бе блокирано от президента", каза още Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ изтъкна, че не се притеснява от нов политически проект на Румен Радев. По думите му обаче, ако държавният глава има политически амбиции, той трябва да напусне президентството, тъй като това противоречи на Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!