ПП предлага Бойко Рашков за вътрешен министър. Петков не отрече, че Нинова ще е вицепремиер

Рени Петрова, Йорданка Веселинова 03 декември 2021 в 20:56 22134 0

Продължаваме промяната ще предложи Бойко Рашков да остане начело на вътрешното министерство, това стана ясно при гостуването на Кирил Петков в предаването "ЕвроДикоФ".

Новината за Рашков всъщност изскочи при въпрос за Нинова. Сашо Диков попита вярно ли, че Нинова ще бъде вицепремиер и вътрешен министър (такава комбинация досега не беше споменавана - бел. ред.). 

Краткият отговор е "не". Не и в тази комбинация, отговори на въпроса Петков. Впоследствие от отговора му стана ясно, че той опровергава частта за вътрешния министър и самата комбинацията. Категоричен отговор на това дали Корнелия Нинова ще е вицепремиер нямаше. 

"Отидохме в офиса на Нинова, за да говорим. Тя имаше притеснения за бюджета. Обяснихме, че използването на 1/12 от бюджета на 2021 г. за януари няма да е трудност", каза още той в предаването "ЕвроДикоф". Думите му бяха в отговор на появилите се снимки, на които се вижда как той и Асен Василев влизат в офиса на "Позитано 20". 

Относно предложението на ПП Рашков да е министър на вътрешните работи, Петков обясни, че това може да се промени в зависимост от предложенията на другите три партии. Той допълни, че за номинациите на ПП за министерски постове ще е нужно одобрение както от него, така и от Асен Василев.

Партиите ще предлагат имена на министри след подписване на коалиционното споразумение, заяви Петков. Той съобщи още, че това ще се случи в неделя или най-късно в понеделник.

Петков заяви още, че министерски постове ще се раздават на база на получените реални резултати на изборите. По думите му така се уважават както избирателите, така и останалите три партии, които ще участват коалиционното управление.

Друга подробност е, че министрите и ръководителите на министерските агенции трябва да бъдат от различни партии.

*Текстът е редактиран в 22:04

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови