Кирил Петков: Не се страхувайте от ваксинацията! Само с нея ще успеем да се справим (видео)

Александра Маркарян 08 януари 2022 в 16:40 3276 3

Кирил Петков

Снимка Министерски съвет

Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков призова българските граждани да се ваксинират срещу COVID-19 във видео обръщение. В него той обещава, че няма да има задължителна ваксинация, докато той е министър-председател.

"Всички ние искаме да няма ограничения заради КОВИД-19. Всички ние искаме децата ни да ходят на училище. Всички ние искаме бизнесите ни да работят свободно. Всички ние искаме да няма лични ограничения, като зеления сертификат. Но факт е, че сме на прага на петата вълна на КОВИД-19", посочва премиерът и цитира данните:

5 000 легла в болниците са заети само с новопостъпили. Само вчера имаме новозаразени 5 500 човека.

"Единственият начин да успеем да останем с минимални ограничения е чрез ваксинация", подчертава министър-председателят и допълва, че за последните три дни 100 000 българи са се имунизирали. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно ваксинирани.

"Не трябва да ни е страх от ваксинацията. Може да попитате и Вашия личен лекар. На базата на нови научни данни ваксинацията е най-добрата, дори за хора със странични заболявания", казва Петков и уверява, че ако достигнем 75% ваксинирано население, "заедно ще успеем да не затворим икономиката, училищата и да няма хора по стълбите на болниците".

Кирил Петков е категоричен: да, изборът е на всеки от нас и този избор трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, но и върху цялото общество. "Само заедно можем да преодолеем поредната вълна. Всеки от нас носи своята отговорност. Дали ще успеем да се справим като държава? Разчитам на Вас. Благодаря Ви."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1006

2

Mirela

08.01 2022 в 22:43

"Петков казва, че трябва да се зачитат и македонските червени линии" Македония в ЕС е равно на българска капитулация! Който политик подпише подобно нещо, ще получи клетви от народа си до девето коляно! Кириле, ти юноша бледен, внимавай в картинката, Кириле! Защо той ще ходи в Скопие-ние ли искаме да влизаме в ЕС или те? Като създаде работни групи с какво ще се промени ситуацията? Освен това македонците имали идентичност (която почива върху нашата история) ,а кой ще защитава нашата идентичност тога -Кирчо ли? Кире това не е Канада. Българския народ никога не ще допусне българската история, култура и достойнство да бъдат изтъргувани от Кире за по-добре бизнес среда, в угода на Мустафато, Байдъна и джендерите. Или РСМ ще спази всички условия в подписания от Заев договор за добросъседство, или Кире ще види как всеки трети българин ще протестира, но протеста няма да е като последните, ще протестираме с камъни срещу него, правителството му и президента му, защото България не е за продан!
Проблемът ви, бюрманци, е, че все си правите едни тънки тарикатски сметки. България НЕ Е на Кирил Петков. Той ще трябва да се съобразява с обществените нагласи, колкото и да го натискат западните приятели (те впрочем не са приятели, единствената им сметка е да не сме под руско влияние). Не мислете, че ако не решите истинския проблем - отношението ви към България, той ще изчезне.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков