Кирил Петков: Не очаквах Нинова да предложи Рашидов

OFFNews 21 октомври 2022 в 21:25 7418 13

Кирил Петков

Снимка Продължаваме промяната/Пресцентър

Съпредседателят на Продължаваме промяната

Наистина не очаквах Корнелия Нинова да предложи Вежди Рашидов. Едно е да подкрепиш, а друго - да предложиш. Когато предложиш, няма как да остане незабелязано. 

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред Нова ТВ за избора на председател на 48-ото Народно събрание. 

Рашидов беше избран със 139 гласа "за", 73 "против" (ПП и ДБ) и 27 "въздържал се" ("Възраждане")

"Ние не очаквахме от Корнелия Нинова да подкрепи толкова директно кандидата на ГЕРБ, заедно с ДПС", допълни Петков и припомни, че е поискал почивка, но Рашидов не се съобразил с това, защото ГЕРБ и ДПС са му давали знаци да не обявява пауза.

Според него най-логично е било предложението за председател на парламента да е от ГЕРБ-СДС, защото Рашидов е техен депутат. 

"Времето на прехода се върна", каза още бившият премиер. 

Кирил Петков обясни, че след като е излязъл от парламента, е говорил с родители си. "Те казаха: "Съжаляваме, но това, което се случи, е, че играта с прехода се превъртя. Ние се върнахме обратно в 90-те", коментира той. 

Според съпредседателя на ПП днес четирите партии, избрали Рашидов - ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и "Български възход", са показали координация помежду си и това би могло да предопредели съдбата на първия проучвателен мандат. Той е категоричен, че "Продължаваме Промяната" имат 16 приоритета, които ще подкрепят, независимо кой ги предложи в Народното събрание.

Петков отправи въпрос към ГЕРБ и БСП: "Когато знаехте, че можеше да има и кандидатура и на Демократична България, защо избрахте алтернативата?".

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни, че депутатите на ПП са показали, че когато кандидатурата на Никола Минчев не беше подкрепа, от формацията са направили крачка назад. "Може би сме единствените, които обещаваме неща и гледаме да ги изпълняваме след изборите. Няма нови идеи или променяне на основни принципи", каза още Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

11

pisnamiotmutri

22.10 2022 в 11:29

Рашидов е реверансът на БСП към господаря Ахмед. ГЕРБ също са задоволени имиджово. Народът само ще хленчи пред екранче подигран и раздразнен за пореден път от статуквото на Русия и Турция

1220

9

хr4

22.10 2022 в 09:39

Гадно ли ти е бе, калинка? Правилно. Така трябва! Свърши лежането и краденето. Ще ти си наложи да работиш...като хамалин на строежа защото за друго не те бива.

10212

6

Човека

22.10 2022 в 02:26

Главен мултак ще води тетъра на герб. Полезно е да им видим шоуто по спасяването на държавата докато са беззъби. Може някоя лелка да получи просветление и да не гласува за тях другите пъти.

1220

5

хr4

22.10 2022 в 00:27

Киро, ти не очакваше и Учиндолеца да ти го накове, ама стана. Не очакваш и "отцепниците" да ти го наковат, ама и това ще стане. Политиката е "пилонска" работа и е крайно време да го разбереш за наше общо добро. Питай Ицо (и го слушай от време на време), той ще ти ги обясни нещата. И на него му ги играха тия курв@лъци преди десет години, та си го има учено.
На зла круша, зъл прът! Или ще правим Държава или последния да гаси лампата. Все още ви вярвам(и на вас и на ДБ) и все още съм готов да им влизам с бутонките на "Коалиция Газпром". А не съм само аз! Не е момента за сополи...Работа имаме да вършим.