Кирил Петков: Можем да успеем за Шенген, ако си свършим работата през септември в парламента

OFFNews 28 август 2023 в 21:29 2237 2

Снимка Facebook / Кирил Петков

Днес от срещите ми на Стратегическия форум в Блед стана ясно, че можем да постигнем успех по Шенген, ако си свършим работата през септември в парламента, написа в профила си във фейсбук съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков

"Закони като този за антикорупционната комисия трябва да са направени така, че наистина да покажем, че искаме да скъсаме с корупцията в България. Имаме подкрепа в Европа, но ние трябва да си свършим работата", заяви Петков.

Експремиерът обясни също, че по време на дискусията е било обсъдено, че в Европейския съюз трябва да се работи още за премахване на пречките и бариерите между страните членки - например включването на България и Румъния в Шенген ще улесни търговията и ще скъси времето за доставки за промишлеността. "Това казах днес на дискусия за лидерството на ЕС в индустрията и иновациите. В рамките на форума разговарях също със словенския министър-председател Роберт Голоб, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, с лидери от региона на Югоизточна Европа", написа още лидерът на ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

29.08 2023 в 10:05

Вяжното е че след 3 месеца незначителна работа излязохте месец почивка. Не ме баламосвайте с неотложни задачки.

3000

1

Vladko

29.08 2023 в 09:02

Тоя кога най-накрая ще спре да лъже?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика