Кирил Петков: Кампанията ни ще струва под 1 милион лeва

Елена Николова 24 септември 2021 в 22:36 4216 2

Предизборната ни кампания ще бъде под 1 милион лева. Ще се вижда откъде идват парите, всичко ще бъде напълно прозрачно, декларира лидерът на "Промяната продължава" Кирил Петков в предаването "ЕвроДикоФ".

По думите му на сайта на формацията ще бъдат оповестени имената на спонсорите, както и размерът на средствата, които дават. По думите му ПППП ще разчита най-много на представители от IT сектора, но всеки с почтен бизнес е добре дошъл.

"Наши приятели с абсолютно чист бизнес вече заявиха готовност да спонсорират кампанията. Обещанията засега са за около 600 000 лв.", каза Петков.

Бившият служебен министър на икономиката потвърди думите на Христо Иванов пред БНТ за предстояща среща през другата седмица с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" за следизборна коалиция. На въпрос дали затваря вратата пред "Има такъв народ" Петков обясни, че ще изчака Слави Трифонов "да преосмисли леко начина си на комуникация". И допълни, че не вярват толкова в дясната политика на ИТН и "бюджетните им ястреби", които държат на нулев бюджетен дефицит.

"За нас нулевият дефицит е нищо, ако има пенсионери, които живеят под линията на бедност", посочи Кирил Петков.

Той заяви, че реформата на съдебната система и смяната на Иван Гешев като главен прокурор не е второстепенен за тях въпрос и в тази посока много ще разчитат на експертизата на ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков