Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Блинкен

OFFNews 20 февруари 2022 в 17:03 7260 8

Снимка BGNES

Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но "изряза" Ковачевски от нея, съобщи БГНЕС.

„Борбата срещу корумпираните зависи и ще се случи главно с наши собствени сили, но в тази битка участват и нашите партньори. Елиминирането на корупцията е основен приоритет за цялата демократична общност и службите за сигурност. Ще работим заедно, за да се справим с този проблем! Успеем ли да го направим, инвестициите и новите високоплатени работни места ще последват незабавно!”, написа Петков като заглавие на публикацията си в социалната мрежа. Към нея има снимки с Борис Джонсън и Еманюел Макрон.

Македонският премиер Ковачевски отбелязва, че по време на "сърдечната среща държавният секретар на САЩ е изразил пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и споделил искреното си желание да види двете страни заедно в ЕС".

"Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата", съобщи още Ковачевски.

До момента властите във Вашингтон не съобщават за тази среща. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща /pull-aside/, когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко за да разменят няколко думи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

7

pisnamiotmutri

20.02 2022 в 22:19

Храна за тролове. Продължавайте да помагате на мафията с подобни новинки. Обиколиха и другите уж независими медии.

23293

5

Стефан

20.02 2022 в 20:48

Не, не е наред. Детската шизофрения, особено наследствената, е калпава работа.

10372

4

elbarbudo

20.02 2022 в 19:56

Просто киро е поредната марионетка на амбасадата...