Кирил Петков е изненадан от атаката на ИТН, очаквал това да сторят ГЕРБ и ДПС

Министърът на икономиката предупреди бъдещите управляващи, че ще ги следи за корупционни схеми

OFFNews 02 август 2021 в 18:40 7320 1

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е изненадан от атаката на "Има такъв народ" срещу него и смята, че явно стратегията на ИТН е да не се оставят по никакъв начин хора като него по-дългосрочно в политиката.

Преди дни Тошко Йорданов заяви, че служебният финансов министър Асен Василев е бил осъден за кражба на търговска собственост, а съпартиецът му Любомир Каримански удари и министъра на икономиката Кирил Петков, като под формата на въпрос го обвини в конфликт на интереси.

"Изненада ме атаката от ИТН, които уж бяха хора на промяната, хора на протеста, въпреки че по улиците не съм срещал ИТН да протестират. Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно", коментира той в предаването "Лице в лице" по бТВ.

"Явно тези хора, на които спряхме милионите, използват всяка пролука през партиите. Явно през ИТН са намерили пролука, за да не позволят по-дълго спиране на тези средства", допълни Петков

Според него хората със спрените пари са се успокоили, че след 2 месеца пак ще се върнат към бизнесите си и старите практики.

Очакванията на министъра са били атаките да дойдат от страна на ГЕРБ и ДПС заради спрените средства на "много хора".

"И във ВМЗ има проблем, почти навсякъде има проблеми. Като говорим за язовири - това са неодушевени предмети, а зад тези думички има хора. Има човек, спечелил поръчка, сложил си е в джоба от данъкоплатеца и най-вероятно е върнал едни пари към управляващите към онзи момент. Когато спряхме заемите в ББР, като казах, че има най-вероятно свързаност с (Делян) Пеевски и тази атака очаквах от ДПС", добави той.

Петков заяви, че се гордее със свършеното, защото служебното правителство е показало какво да очакват хората от политиците. Където и да е погледнал служебният министър, се е сблъскал с проблеми и пробойни.

Той предупреди, че в негово лице следващите управляващи ще имат човек, който постоянно ще следи работата им за корупционни схеми. Всяка една стъпка на бъдещия кабинет ще е под лупа, защото за краткия си период като министър е установил по какъв начин могат да се правят подобни незаконни действия.

"Като си бил вътре, знаеш какво да следиш. Тайната за една корупционна сделка вече ще се пази много по-трудно. Няма да допуснем да се случват тайни завери. При първата схема и задкулисна реакция на новите управляващите обещавам, че ще направя всичко възможно да организираме протести", бе категоричен Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови