Кирил Петков е човекът, който казва ''Не, не става!'' на Борисов и Пеевски, твърди Ананиев

Ако предложението за отлагане на ротацията идва от ГЕРБ, това би могло да означава, че не искат Мария-Габриел за премиер, смята депутатът

OFFNews 11 февруари 2024 в 10:50 4072 3

Настимир Ананиев

Снимка БГНЕС

Настимир Ананиев

„Любовта на Пеевски към ПП-ДБ не е споделена. Знаете ли кой казва „Не, не става!“ на Борисов и Пеевски – Кирил Петков. Ние сме наясно, че плащаме политическа цена, но трябва да се отпушат някакви промени, за да може България да върви напред. В този смисъл задачата на Кирил Петков е тежка“.

Това заяви Настимир Ананиев, заместник-председател на Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по БНТ.

"Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предсрочни парламентарни избори. Въпреки това не вярвам, че ще има нови избори заедно с европейските през лятото, защото има много важни неща, които трябва да се направят", каза Ананиев. 

По думите му няма как 63 народни представители да държат всичко в ръцете си.

„Нормално е да има баланс при силите, които подкрепят едно правителство. Ако премиерът е от ГЕРБ-СДС, вицепремиерът и министърът на външните работи трябва да е от ПП-ДБ. Не е изненада, че г-н Пеевски е на страната на ГЕРБ, защото са в коалиция. ГЕРБ умишлено създават напрежение преди ротацията, за да повлияят на преговорите“, коментира народният представител.

Според депутата е възможна смяна на министрите на здравеопазването, МВР и електронното управление.

„Ако Калин Стоянов остане министър, ние считаме, че той ще е от квотата на ГЕРБ“, категоричен е Ананиев.
Той е на мнение, че действията са по-важни от думите. Ако предложението за отлагане на ротацията идва от ГЕРБ, това би могло да означава, че не искат Мария-Габриел за премиер.

„В една ситуация на "завладяна държава" ние от ПП-ДБ сме в тежка ситуация. Влезли сме в блатото, от което никой няма да излезе с бяла риза, наясно сме с това, ще бъде платена политическа цена, но трябва да се отпушат различни процеси. Малките промени правят малки цепнатини в огледалото на завладяната държава“, коментира Ананиев.

По думите му ПП-ДБ спират много процеси, които не са в интерес на българските граждани, но не са публични. Сигурен е, че хората го разбират, тъй като пътува из цялата страна и това е преобладаващото настроение при срещата с граждани.

Ананиев отбеляза, че в Софийския общински съвет ГЕРБ-СДС показаха как работи завладяната държава.

„Те контролират повечето групи и след като избраха председател от ПП-ДБ, ГЕРБ и БСП си поделиха по 4 комисии. Това е огледален образ на парламента. Вижда се защо е толкова тежко и срещу какво сме се изправили. Тази битка е дългосрочна“, убеден е депутатът.

„Правим малки стъпки, но в правилната посока – медицинските хеликоптер, безплатното образование, дефицит от 2,2%, законът за личния фалит и други. Това е начинът България да стане нормална европейска държава“, смята Ананиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

3

демотиватор

11.02 2024 в 12:46

Фараон Настимир Аменхотеп Рамзес Нексошепсут I- слава на тебе, сине на Амон Ра (ジ)

https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/655/IMAGE_13521655_40_0.jpg

-1395

2

AlexT

11.02 2024 в 12:13

Не можахте даже едно недоразумение – копейката, да смачкате, политически, с години !? Е, за какво да ви уважаваме ?? Че сте съюзници с част от ДС боклука , ли ?? Или, че и иван костов агитира за вас и ДС отрочето !? !? ::))...Или че едно нефелно ,непрофесионално, отвеяно , повърхностно , аматьорско , мънкащо недоразумение ,неясно защо, монтирахте за мин. председател , в тези бурни времена !?? Провалът ви беше ясен, само вие не си го видяхте ..
Разкарайте се , мухльовци и не проваляйте пътя, идеите , борбата на свободните граждани , на истинските евроатлантици , каквито вие , с червеното си потекло , явно не сте !!

-1395

1

AlexT

11.02 2024 в 12:12

Е , безличия христоивановци, атанасовци, кирчовци , зелени компири, готови ли сте да клякате пак на мутрата :) ..Как върви диалогстването”, диалозите с Боко-пеевски-доган , а христо ??:)) И на ДС-БКП скоро няма да им трябвате..Ненужен коалиционен партньор сте , вече..Дребни, ситни...камилчета ..:)
Спихнахте и провалихте всичко, до което се допряхте тези месеци ..Писахме ви , и аз , че така ще стане ..Най- добре е висящите на клона, т.е. вие , да се разкарате, заедно с лелките си и безличията, и от мъжки род , и хората в ДСБ и ПП и Да България да си изберат други лидери, за да имат някакво бъдеще, като партии..Вие сте тотално негодни ..
Когато сте негодни да убедите , поне 50% от гласуващите- да гласуват за вас, защо сте още там ?? Или поне да имате заедно с нормални коалиционни партньори около 50 %, защо трябва да сте там ?
Не можахте даже едно недоразумение – копейката, да смачкате, политически, с години !? Е, за какво да ви уважаваме ?? Че сте съ
 
X

Да помогнем на украинските деца!