Кирил Добрев: Няма да вляза в компроматна война

OFFNews 26 юни 2020 в 19:20 3629 1

„Искам да поставим друга основа на политическия живот. Надявам се компроматите да не бъдат водещи в следващите кампании. Важно е на преден план да излязат лица, на които обществото има доверие. Няма да вляза аз в компроматна война. Винаги съм казвал: „Долу ръцете от компроматите”. Те ни играят лоша шега и винаги в 90-ата минута губим и парламентарните избори, и останалите.” 

Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” зам.-шефът на БСП Кирил Добрев, който вероятно ще е един от кандидатите за поста председател на БСП на конгреса наесен.

Той коментира видеото, пуснато в интернет, на което се вижда разправия между него и Евгений Белий – политически организатор в „Организационния отдел” на партията.

„Погнусен съм! Този запис, за да излезе, разрешение е дала г-жа Нинова”, бе категоричен Добрев. И обясни защо: "Цялата видеосистема се управлява от председателя на партията. Отговорникът по административните въпроси е на нейно лично подчинение".

Според Добрев мръсната игра винаги носи негативи на този, който я прилага. Той подчерта, че не приема този стил на управление на партията и този случай няма да промени намеренията му.

Зам-шефът на БСП обясни, че Евгений Белий е много близо до лидера, тя го развива бързо в йерархията. "Четири години не съм му чул гласа, вчера беше с точни и ясни указания", заяви Добрев. И се закани да не допусне да бъде използвана членската маса за лична употреба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови