Киев обясни как ще бъдат изразходвани отпуснатите от САЩ $40 млрд.

OFFNews 21 май 2022 в 15:59 3699 0

Снимка Снимка facebook.com/GeneralStaff.ua

Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност към украинското министерство на информацията обяви днес как ще бъдат изразходвани отпуснатите от САЩ 40 милиарда долара, след като президентът Джо Байдън подписа съответния закон, предаде украинската агенция Униан, цитирана от БТА.

Според пост на Центъра в социалната мрежа "Телеграм" 6 млрд. са предвидени за оръжия, разузнавателна подкрепа, подготовка и друга помощ за сигурността на украинските въоръжени сили. Други 8,7 милиарда ще бъдат изразходвани за попълване на запасите за оръжия, които вече са предадени на Украйна; 3,9 милиарда - за финансиране на операциите на Европейското командване и в частност разузнавателна подкрепа; 11 милиарда - за оръжия, военна и защитна екипировка, които САЩ ще могат да доставят в ускорени темпове и без консултации с Конгреса във Вашингтон.

За Държавния департамент са предназначени 13,8 милиарда долара, голяма част от които ще влязат във Фонда за икономическа помощ, а други 4,4 милиарда ще отидат за доставка на храни за Украйна и други държави, се казва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови