Казак ще ни представлява в Бахрейн и Оман

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2015 в 12:54 1661 1

Метин Казак

Правителството предлага на президента да назначи посланика ни в Катар Метин Казак за представител на страната ни в Бахрейн и Оман. Със същото решение кабинетът предлага Александър Олшевски да бъде освободен от длъжността посланик на България в Бахрейн и Оман със седалище в Кувейт. Той запазва поста си в Кувейт.

Причина за прехвърляне на акредитацията е фактът, че българското посолство в Доха в момента е най-голямата българска мисия на Арабския полуостров и притежава най-голям капацитет за пълноценно обезпечаване на двустранните отношения с Бахрейн и Оман.

Министерският съвет даде съгласие и за откриване на генерално консулство на Република Сейшели в София. То ще бъде ръководено от почетно консулско длъжностно лице, с което се променя класът на почетния консул Максим Бехар, който ще изпълнява функциите. Очаква се повишаването на ранга на дипломатическото представителство – от консулство в генерално консулство, да доведе до разширяване на сътрудничеството в областта на търговско-икономическите отношения, образованието, науката и културата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2015 в 13:21

Реаниматорите щели да отстраняват дпс от власт? Верно ли?
разбрахте ли, че сте само един пешкир за забърсване бе подлоги меркантилни?