Като виц: Пеевски ще прави конституционната реформа

Йорданка Веселинова 06 юни 2023 в 17:36 2947 3

Архив

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Делян Пеевски, Йордан Цонев

Санкционираният по "Магнитски" депутат от ДПС Делян Пеевски ще стане член на парламентарната комисия по конституционни въпроси. Той ще е един от 9-те депутати, които ще работят по измененията на основния закон.

Звучи като виц, но не е. Проекторешението за избирането му като член на комисията е внесено днес от Мустафа Карадайъ в деловодството на парламента. Това се случва минути след като двамата потвърдиха, че са единствените от ДПС, подкрепили кабинета "Денков - Габриел".

Към момента комисиите в парламента са без председатели. Изключение има за правната комисия, която бе част от т.нар. "джентълменско споразумение" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Според предварителния списък за бъдещите председатели на комисиите, с който OFFNews разполага, комисията по конституционни въпроси ще бъде оглавена от ДПС. В този смисъл, ако няма промяна в списъка, няма да е изненада, ако Карадайъ или дори Пеевски я оглави.

В петък цял ден се провеждаха лидерски разговори между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, по време на които Делян Пеевски отново беше главно действащо лице. Те бяха лансирани като разговори за конституционната реформа, но след тях бе направена рокада и номинацията за правосъден министър бе сменена. Вместо зам.-правосъдния министър Емил Дечев бе издигнат доц. Атанас Славов от ПП-ДБ. 

Според неофициална информация на OFFNews радетели за смяната са били представителите от ГЕРБ, които определили Дечев като "твърде независим." Освен това те са поставили и условието ДБ да предложи свой министър, ако искат да има редовен кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

нещото

07.06 2023 в 09:54

Как е възможно днес в БТВ да канят за коментар хора като Мирослав Севлиевски който е известен с това че докато е бил във власта е контактувал с престъпници на Яхта в Монако и че се е облагодетелствал когато е бил във властта !!!!! А той с цялото си безочие да коментира и критикува в ефир новите министри !!!!

4738

2

Того

07.06 2023 в 05:45

Няма да е лесно, пътят е труден, но трябва да се извърви. Когато се направи съдебната реформа и Шиши ще намери своето място в нея, при бай Ставри.

10212

1

Човека

06.06 2023 в 21:11

Надали има разумен човек, който да не разбира, че тия двамата са гласували "за" само за да всеят повече раздор сред привържениците на ППДБ. И естествено, да сипят на четерите милиона биологични скептици сред популацията.
За конституцията са чували само от познати.