Каракачанов: Темата за корупцията се преекспонира

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2017 в 09:10 4018 4

Снимка БНТ

Министерство на отбраната ще преработи проекта за закупуването на нов боен самолет за ВВС. От бързината, с която министерството ще се справи с тази задача, зависи и кога бойната ни авиация ще се сдобие с нови изтребители. В Бюджет 2018 ще има повече пари за отбрана и средствата ще се увеличават всяка следваща година. 

Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов по БНТ. 

Няма как, след като има 2 законопроекта в НС, аз да подпиша нещо, което да задължи нашите
депутати да гласуват в една посока. Аз лично съм скептичен - какво означава да направим нова
структура. За съжаление, темата за корупцията се преекспонира, заяви Каракачанов. Няма логика КСНС да иззема функциите на парламента", допълни той. Истината е, че този проблем може да се реши и по сега действащото законодателство на базата на сегашните институции, каза още министърът.

Той коментира и нападението над горски, за което бяха задържани 9 души в Баня и Хисаря. 

Това е поредното безобразие. Проблемът не е, че има хора с патриотични и националистически убеждения в България, защото не патриотите изпратиха онези цигани да бият горските, а именно тези пишман либерали, които 27 години учат една част от населението, че могат да строят незоконни гета и да живеят там безнаказано, че могат да не плащат ток и вода, ако гласуват правилно за тях, че могат да ходят да секат гората когато пожелаят и да бъдат безнаказани, че могат да не плащат данъци, че могат да лъжат социалната система, че да болни. Всичко това ги научиха тези пишман либерали, които сега говорят против национализма, заяви Каракачанов.

По въпроса за финансиране на религиозното образование, който се обсъжда в ЕС, вицепремиерът завяниТрябва да се опитаме да ограничим възможността чрез религията да се прави политика и то радикална политика в България. Това е сериозен проблем и тук държавата няма право на компромиси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12107

3

поп Дръвчо

18.10 2017 в 12:57

Горските ИМАТ оръжие и обратно на разпространеното заблуждение МОГАТ да го ползват за самозащита. Само че това пречи на събирането на подкупи и по тази причина се вкарват в ситуации в които ядат бой.

А това се случва защото заплатите са им малки, а натискът отгоре да събират подкупи - голям.

Темата за корупцията не е преекспонирана, тя е старателно неглижирана.