Каракачанов ще работи за младите в армията

OFFNews 04 май 2017 в 15:46 5026 0

Снимка БГНЕС

Красимир Каракачанов приема поста от Стефан Янев

Новият министър на отбраната Красимир Каракачанов официално прие поста от своя наследник от служебното правителство Стефан Янев на кратка церемония във военното министерство.

Янев използва случая, за да отчете свършеното до момента.

"Наред с основните задачи на служебния кабинет да проведе парламентарните избори и да подготви председателството на Република България на Съвета на ЕС в началото на следващата година, за нас основните задачи са били и ще бъдат – ежедневният процес подготовка на въоръжените сили. Тяхното изграждане така, че да бъдат в състояние да изпълняват конституционните си задължения", каза Янев, цитиран от "Фокус".

Каракачанов посочи, че поема отговорността в качеството на министър на отбраната в рисково за България време.

„С много конфликти около нас. Конфликти в точки, от които могат да произведат напрежение, не само в България, но и в целия регион”, заяви Каракачанов и даде за пример кризата в Украйна, войната в Сирия, цялата ситуация в Близкия изток и др. „Аз съм абсолютно наясно, че в това време Българската армия трябва да е в състояние да изпълни своя конституционен дълг – защитата на Отечеството, териториалната цялост и суверенитета на България”, допълни още той.

Каракачанов пое ангажимент да работи за това всички млади българи, които служат в Българската армия, да го правят с гордост и чест. „Българският офицер да има и за в бъдеще уважението, което е имал в българското общество. Надявам се, че с общи усилия ще успеем да го направим”, допълни още новият министър на отбраната.

По стара традиция при предаването на длъжността новият военен министър получи като подарък икона на св. Георги, който е патрон и пазител на военнослужещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови