Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Каракачанов се оплака пред Борисов от порой фалшиви новини: заселвали имигранти в Странджа, кацали тайно със самолети

OFFNews 18 юли 2018 в 13:19 5582 2

Красимир Каракачанов

Военният министър Красимир Каракачанов докладва по време на правителственото заседание днес, че срещу България се води кампания от фалшиви новини.

"Определени медии от десетина дни разпространяват лъжливата информация, че на български военни летища кацат самолети, които превозват нелегални мигранти от Германия и Европа", преразказа той.

Вицепремиерът категорично опроверга този слух:

„Това е абсолютно невъзможно поради факта, че без мое разрешение това не може да се случи. Въпреки това съм проверил случая - такова нещо няма. Направих проверка през агенцията за бежанците. Капацитетът на бежанските лагери е запълнен едва на 11%. Нови хора не са постъпвали за разлика от 2016 г., когато капацитетът е бил пълен до 100%.“

Каракачанов призова правителството да вземе отношение и да сезира компетентните органи да проучат кой организира тази кампания. Според него това е наказуемо, защото всява смут сред обществото, и трябва да бъде назказано.

Той цитира и друга фалшива новина: че овцете и козите в Странджа се умъртвяват, за да може районът да се обезлюди и там да се настаняват имигранти. "Това е откровен саботаж срещу политиката на правителството и сигурността на държавата“, заяви военният министър.

Премиерът на свой ред посочи, че по отношение на мигрантите в последните 6 месеца сме работили единствено по Дъблинското споразумение. Гранична полиция са заловили 26 души в два джипа на българо-сръбската граница. Борисов съобщи, че граничарите са ги дебнали 10 дни денонощно и при преследването един от джиповете се е преобърнал, но няма пострадали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6006

2

Фиджи

19.07 2018 в 08:12

Войници опънати като струни
Военен парад по повод "13 века България", 1981 г.
https://www.youtube.com/watch?v=dbbqUq1qaxE

И оредялата армия днес
Военният парад на 6 май (06.05.2018)
https://www.youtube.com/watch?v=79N-U8NFfPg

12335

1

ПешУ

18.07 2018 в 15:19

"Това е абсолютно невъзможно поради факта, че без мое разрешение това не може да се случи."... Хахаха... Това ми напомни на скорошната история с непровереният самолет.. При който МВР обвини и се оправда с летищния оператор 'ама те не са ни уведомили, затова не сме го проверили самолета'... Та и тумбак войвода - уведомят ли го - няма как да стане... Ама ако не го уведомят??? Какъвто разграден двор станахме...
 
X

Подкастът на OFFNews