Каракачанов с апел да се обърнем към българските храни и курорти

OFFNews Последна промяна на 22 април 2020 в 14:41 8401 2

Снимка Александра Маркарян

Красимир Каракачанов

Българските курорти да направят специални пакети за българи за лятото, а “целият ни народ да се обърне към българската земя и българските продукти, към българската природа и българските курорти”. Каракачанов е нарекъл идеите си Инициатива „Българско лято 2020“.

Писмото на Каракачанов започва с обръщението “скъпи българи” и е разпространено от пресцентъра на Министерството на отбраната,

Ето и цялото обръщение на лидера на ВМРО:

В своята многовековна история страната ни се е справяла с много и различни предизвикателства. Днешното изпитание с КОВИД-19 далеч не е най-голямата криза в нашата история.
Но и днес – както винаги в трудни периоди – пред нас изниква въпросът: как да продължим напред? Какъв е начинът, каква е рецептата? Има една изпитана рецепта, българска – многократно изстрадана и доказано работеща.

Винаги в тежки времена народът ни се е залавял за земята.

На нас, българите, ни е дадена плодородна земя и прекрасна природа, каквато много други страни по света само си мечтаят да имат. Затова и днес моите лични усилия като българин са насочени както към подпомагане на аграрния ни сектор и осигуряване на добра реколта и сигурна прехрана, така и към грижа за успяващия български туризъм.


Селското стопанство и туризмът – това са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред. Днес, когато границите са затворени и когато самите ние в наложенитеограничения се учим да ценим по-високо и свободата, и дома, и
семейството – днес е време да оценим възможността ние самите да си помогнем, за да ни помогне и Бог.

Ето защо предлагам инициативата „Българско лято 2020“ – защото днес е време целият ни народ да се обърне към българската земя и българските продукти, към българската природа и българските курорти. Солидарността и подкрепата в кризата трябва да работи преди всичко за българските граждани.
От България – за България!
От българи – за българите!
Това е целта и смисълът на инициативата „Българско лято 2020“ – да подкрепим самите себе си!

Вече втори път внасям предложения в подкрепа на аграрния сектор с мерки, предложени от самите земеделци и животновъди. Ще продължа тази подкрепа и занапред. Обръщам се и към туристическия бранш!

Днес е времето българският туристически сектор да осъзнае, че това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти,1 а голямата печалба ще бъде тяхното доверие.

Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти. арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите.
Днес не може да разчитате на чужденци – те ще си останат в своите страни.
Днес е време да се обърнете към българите! Дайте най-доброто на българите!
Вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни – предложете им най-
атрактивните цени и най-качествените услуги.

Защото работещата солидарност е именно това – да си помогнем сами на себе си!

Работещата солидарност е за сметка на вносните продукти, да предлагате най-вече качественото българско производство: български месни и млечни продукти, български вина, български плодове и зеленчуци. Време да се създадат специални туристически пакети: от българи – за българи!

Работеща солидарност – първо за гражданите на България!

В рамките на инициативата „Българско лято 2020“ ще се отзова на покани за срещи и самият аз ще потърся срещи и разговори с браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство, за да можем заедно и без бавене да осигурим съдействие там, където можем да постигнем бърз ефект във времето на тази криза.
„Българско лято 2020“ е отворена инициатива за участие на всеки българин, на всяка българска фирма, на всяка българска отраслова организация в областта на селското стопанство, туризма и съпътстващите ги сектори.
От България – за България! От българи – за българи!
Заедно ще се справим – доказвали сме го неведнъж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови